sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Irti menneestä, Obamastakin

Kahdeksan vuotta olen ollut Barack Obaman ja hänen puolisonsa ihailija ja arvostanut heidän työtään. Läheisyys, lämpö, arvokkuus ja karisma edellä on johdettu ja eletty. Tarjolla on ollut monikulttuurisesti kasvaneen, maailmaa nähneen ja korkeasti koulutetun presidentin jalostunut käytös ja olemus. Häntä täydensi vahva Michelle, vasta kolmas akateemisesti koulutettu First lady. Sosiaalinen media on tuonut koko perheen jokaisen kotiin ympäri maailman. Esimerkilliset perhearvot ovat olleet kunniassa. Syystä onkin nostettu esiin kahdeksan vuotta presidenttiyttä ilman skandaaleja. Harvinaista herkkua.

Aamun kuva fb:sta. Lomalla
Tänä aamuna Obaman fb-sivustot olivat edelleen aktiivisesti eetterissä. Videoilla esitettiin laajasti eilisiä mielenosoituksia maailman laidalta toiselle. Obaman kerrottiin lähteneen lomalle Kaliforniaan, josta tämä kuva, mutta eilen illalla oli myös meren aaltoja Bahamalta. Hyvää ja ansaittua lomaa!

Naiset barrikaadeilla maailman joka kolkalla.
Olen vähän hämmentynyt. Puolin ja toisin olisi voinut olla pieni siirtymäaika. Trumpin ei olisi pitänyt ensi töikseen aloittaa Obamacaren purkua, eikä Obaman jatkaa "kansalaisena" super aktiivisesti, koska hän on lomalla. Obamacare on Obaman herkin kohta, vuosikymmenien kehittelyn tulos. Trumpille taas Obaman perheen huikea mediasuosio ja sen maksimointi sosiaalisessa mediassa yhdistettynä lähdön dramatiikkaan ei kohottanut juhlatunnelmaa.
Kansa on puhunut ja pulinat pois. Paradigma on vaihtunut ja siitä saa osansa koko maailma. On paljon asioita lähellä ja kaukana, Obamankin kaudella, jotka ovat polkeneet paikallaan yhteen totuuteen nojautuen. Siksi on tosi tärkeää, että jostain tulee pohjatuuli, joka puhaltaa yli menneen ja tekee tilaa uudelle, edistykselle ja kehitykselle. Ei maailman pyörää pysty kääntämään taaksepäin, vaikka kuinka yrittäisi, siksi olen ihan rauhallinen Trumpin suhteen.
Yksittäiselle kansalaiselle iso muutos ympäröivässä maailmassa tarjoaa mahdollisuuksia.

Minulle oli iso herätys, kun olin pari vuotta Tampereen kaupungin yhteistyöryhmässä, jonka tarkoitus oli löytää yhteinen näkemys Eteläpuiston rakentamiseen. Olin ollut aina kaukana politiikasta ja ilmeisen naiivi, kun uskoin, että kaupunkilaiset voivat vaikuttaa. Oli valtava pettymys huomata omin silmin, että olikin vain nappula näytelmässä, jonka loppukohtaus oli jo näytelty. En jäänyt siihen tuleen makaamaan, vaan muutin Helsinkiin. Aukesi ihan erilainen elämä kuin olin ajatellut sen menevän. Nyt olen keskellä "kirkonkylää", poikani perheen naapurissa lähellä putiikkeja, kahviloita ja Tallinnan laivan satamaa. Tukholman laiva seisoo päivät melkein meidän "pihassa". Pidän siitä fiiliksestä, avaran meren rannasta. Jokainen voi rakentaa elämäänsä Trumpin maailmassa oman näköisekseen. Ottaa hyvä ja hylätä huono.

Minni ja Aada Karhejärvellä
löydä oma tie
Hyvää sunnuntaita ja hyviä hiihtoja. Terkuin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.