torstai 20. tammikuuta 2011

Kappale kauneinta Suomea, matka Parkanoon

Parkanon terveyskeskus
Matka Tampereelta Parkanon terveyskeskukseen on 85 km. Ajo läpi Hämeenkyrön kulttuurimaiseman ja Ikaalisten on rauhoittava ja rentouttava. Upeat metsät ja laajat pelto- ja järvimaisemat ovat vaikuttavia  lumisinakin.Parkanon kaupungissa asuu vajaa 7000 asukasta ja kaupungin visio vuoteen 2015 on seuraava: Parkano on seutukunnallinen kaupan ja teollisuuden keskus, joka tarjoaa kuntalaisille kattavat ja laadukkaat palvelut turvallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Parkanossa on pitkään ollut käynnissä prosessi kumppaneiden löytämiseksi, nyt on katseet käännetty Kankaanpäähän ja Jämijärvelle.
Perusturvaosasto on jaettu kahteen alueeseen, avohoitoon ja laitoshoitoon. Kummallakin on oma johtajansa. Laitoshoidon johtaja on meillä johtajakoulutettu Mirja Ahoniemi. Hänellä on alaisuudessaan 100 hengen henkilöstö ja vuodeosaston osastonhoitajan Salla Kallioniemen yksikössä on heistä nelisenkymmentä.Vuodeosastolla on 42 paikkaa, joista 25 on pitkäaikaispotilaille.Sairaanhoitajille on tällä alueella kysyntää, mutta kohtuullisesti on selvitty henkilökunnan suhteen. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet ja iloa on myös eläkkeelle siirtyneestä sairaanhoitajasta, joka astuu remmiin edelleen tarpeen tullen.

Osastonhoitaja Salla Kallioniemi on tällä hetkellä Johtaminen sosiaaali- ja terveysalalla ryhmässä 26 opiskelemassa. Hänet nimettiin 1.10 toimeen, melkein samaan aikaan kuin johtajakurssi alkoi. Pienen lapsen äitinä, vaativassa tehtävässä ja matkasta huolimatta intoa opiskeluun riittää ja hyvänä tukena on esimies Mirja Ahoniemi. Mirja on kuvassa vasemmalla, Salla oikealla.

Käynnillä oli tarkoitus vauhdittaa kehittämistehtävää, jonka tavoitteena on toiminnan johtamisen profilointi yksikössä. Toimenkuvien, työvuoro-järjestysten ja kehityskeskustelujen sekä osaston kokousten muotoilun avulla pyritään saamaan tasalaatuista hoivaa ja huolenpitoa potilaille.Ihan Parkanon kaupungin vision suuntaisesti.Matkailu avartaa ja matkalla oppii. Voi myös tulla kuvatuksi ajelemassa autoa näissä hienoissa maisemissa, oliko se maksullista kuvausta, selkiää lähiaikoina!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.