lauantai 23. helmikuuta 2008

Johtajakoulutus antoi hyvät ja monipuoliset eväät toteuttaa esimiestehtäviä.



Kuva: Pirjo Lavikaiselle ratsastus ja suunnistus tarjoavat vastapainoa työlle. 


Pirjo Lavikainen
osastonhoitaja
Koukkuniemen vanhainkoti

Toimin Koukkuniemen vanhainkodin sairaalaosastolla 9 sairaanhoitajan toimen ohella osastonhoitajan varamiehenä. Tehtäviä hoitaessani törmäsin erinäisiin tietotaidon puutealueisiin, joten koulutukseen hakeutuminen oli ajankohtaista. Valmistuin vuoden kestäneestä johtakoulutuksesta 2007 toukokuussa ja sain osastonhoitajan vakanssin 1.2.2008 Koukkuniemen sairaalaosastolta 10.

PIRAMKin johtamisen erikoistumisopinnot antoivat tiiviin paketin tietoa, jota nyt hion taidoksi. Varsinkin tuotteistaminen oli "hikisestä" urakasta huolimatta yksi parhaista osa-alueista koulutuksessa, myös BSC tuli tutuksi. Vuorovaikutus ja verkostoituminen on "päivän sana", tähän koulutus haastoi meitä opiskelijoita koko vuoden, hiouduimme ryhmätöiden, esitelmien ja työelämän edustajien haastattelujen kautta, jos ei nyt aivan timanteiksi niin moniosaajiksi kuitenkin. Runsaasti kokemusta karttui omaehtoisen tekemisen kautta, olihan koulutusidea konstruktiivinen. Prosessointi, analyysit ja projektikaaviot tulivat tutuiksi ja näitä tietoja on työelämässä jo hyödynnetty.

Omaa sydäntäni lähellä on henkilöstö, henkilöstön jaksaminen ja henkilöstövoimavarojen johtaminen. Olin aiemmin suorittanut PIRAMKissa työnohjaajan erikoistumisopinnot ja koen nyt osastonhoitajan tehtäviä hoitaessani saavani molemmista koulutuksista tukea.

Muutokset, kehittäminen, tilaaja-tuottajamalli sekä osaavan henkilöstön saanti tuovat haasteita päivittäiseen työhön esimiehenä Vastapainoksi työlle irrottaudun harrastusten avulla toisenlaiseen "maailmaan": ratsastus vaatii keskittymistä ja oman kehon hallintaa, samoin suunnistuksessa ajatuksen on oltava läsnä, "on oltava kartalla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.