lauantai 23. helmikuuta 2008

Yksityiseltä julkiselle


                                                                      Rita Juvonen

Rita Juvonen
osastonhoitaja
Lempäälän terveyskeskus

"Työskentelin työterveyshuollossa yksityisellä lääkäriasemalla Tammer-Tutka Oy:ssä työterveyshoitajan tehtävissä. Työterveyshoitajan tehtävieni ohella toimin ylihoitajan lomien ja vuorotteluvapaan sijaisena. Yksityissektorin esimiestehtävien haasteellisuus innoitti minua hakeutumaan esimieskoulutukseen ja valmistuinkin PIRAMKin johtamisen erikoistumiskoulutuksesta joulukuussa 2005. Opinnot antoivat tiiviin tietopaketin, jota kaipasin ylihoitajan sijaistehtävissäni. Yksityissektorin yrityskauppojen myötä tehtäväkuvani muuttui siten, että kaipasin uusia haasteita.

11.9.2006 sain vakanssin Lempäälästä ja aloitin Lempäälän terveyskeskuksen terveysneuvonnan osastonhoitajan virassa väestövastuuterveydenhoitajien ja kouluterveydenhoitajien esimiehenä. Vuonna 2005 käymäni esimiskoulutus antoi varmuuden toimia kokopäiväesimiehenä. Koulutuksessa olin saanut tarvittavan tietotaidon uutteen tehtävääni, joka oli hyvin erilainen kuin aikaisemmat esimiestehtäväni (siirto yksityissektorilta julkiselle sektorille).

Työssäni esimiehenä olen tietoisesti halunnut muuttaa käsitystä osastonhoitajan tehtävistä (mm. käsitystä siitä, että esimiestehtäviä ei voi hoitaa menestyksekkäästi, muun hoitotyön ohella); tehtäväni ei ole olla yksi terveydenhoitajista vaan pyrin tukemaan jokaisen työntekijän osaamista ja antamaan heille mahdollisuuden kehittyä ja kehittää omaa toimenkuvaansa.

Kipinän saatuani opiskeluinto ja tiedonjano ovat jatkuneet vuoden 2005 jälkeen ja olen työni ohella suorittanut Tampereen avoimessa yliopistossa hallintotieteen ja julkisoikeuden opintoja. Tavoitteenani on pyrkiä erityisvalintojen kautta varsinaiseksi opiskelijaksi lähiaikoina."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.