lauantai 23. helmikuuta 2008

"Kun työnkuva muuttui, tiesin tarvitsevani johtamisen koulutusta"


                                                              Kuva: Marjukka Koivisto


Marjukka Koivisto
Osastonhoitaja
Kangasalan terveyskeskus
Kuntoutusosasto

"Vuonna 2004 suorittaessani PIRAMKissa erikoistumisopintoja Tekonivelpotilaan hoidon asiantuntijakoulutus, kiinnostuin johtamiseen liittyvästä opintokokonaisuudesta ja BSC-näkökulmasta. Kun työnkuvani muuttui ja aloin toimia vt. osastonhoitajana, tiesin tarvitsevani johtamiseeni koulutusta. Pääsin PIRAMKin johtajakoulutukseen ja valmistuin keväällä 2007. Osastonhoitajan virka tuli avoimeksi kesällä 2007. Hain virkaa ja tulin valituksi.
Johtajakoulutus antoi varmuuden toimia esimiehenä. Nousu ns. rivityöntekijästä esimieheksi ei ole helpoin tapa edetä uralla. Työssäni esimiehenä olen tietoisesti halunnut muuttaa käsitystä osastonhoitajuudesta. En ole osastoni ”hoitaja” vaan tuen jokaista työntekijää toimimaan vastuullisesti. Yksi tärkeimmistä tehtävistäni on luoda työntekijöille mahdollisuus kehittyä ja kehittää omaa työnkuvaansa. Henkilöstön johtaminen onkin usein haastavampaa kuin asioiden johtaminen.

Koulutuksen kehittämistehtävän tein yhdessä PIRAMKin yliopettaja Sirpa Hankelan kanssa. Työmme aihe oli Tekonivelpotilaiden jatkohoidon ja -kuntoutuksen tuotteistaminen Kangasalan seudun terveyskeskussairaalassa. Talouden näkökulma tuli tutuksi ja ennen hankalalta vaikuttanut numeerinen maailma avautui uudella tavalla.

Tulevana vuonna sosiaali- ja terveystoimi yhdistyvät Kangasalla. Nykyinen terveyskeskuksen kuntayhtymä puretaan ja uusi Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskus aloittaa toimintansa 1.1.2009. Muutos tuo uutta mielenkiintoista näkökulmaa työhöni ja odotankin, miten yhteistyö kunnan organisaatiossa käynnistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.