perjantai 22. marraskuuta 2013

Sari Stenius sai hopeaa


Sydämelliset onnittelut toimialajohtaja Sari Steniukselle Mälarsjukhusetiin Eskilstunaan. Eilen oli "Tulevaisuuden johtaja sairaanhoidossa" -kilpailun loppuhuipennus ja palkintojen jako Nobel Forumilla Karoliinisessa sairaalassa.
Kilpailun järjestäjä on

ja se on saanut laajan huomion Ruotsissa. Kilpailu oli monivaiheinen sisältäen monipuoliset haastattelut Tukholmassa. Valinta tapahtui kolmen kilpailijan kesken loppusuoralla  ja voittajaksi selviytyi Patrick Vigren, 36-vuotias neurokirurgi ja toimialajohtaja Linköpingin yliopistosairaalasta. Valintaperusteluissa todetaan, että Patrick Vigren sitoutuu intohimoisesti ja aidosti johtajan työhönsä. Hän on pystynyt luomaan turvallisen ja rohkean ilmapiirin omaan työyksikköönsä, joka on ollut uhanalaisena. Yksikkö, joka on monimuotoinen, kompleksinen ja pitkälle erikoistunut on nyt saatu tukevalle pohjalle hyvän johtamistyön ansiosta. Patrick Vigren osaa johtaa visio johtotähtenä myös arjen toimintaa.

Prinssi Daniel vasemmalla ja Patric Vigren keskellä julkaisukuvassa
Patrick Vigren mainitsee esikuvikseen johtajana Ruotsin sosiaaliministeri Göran Hägglundin sekä Winston Churchillin. Hän kuvaa itseään johtajana rohkeaksi, käytännönläheiseksi sekä hillityksi. Onneksi olkoon Patrick Vigren!
Sari Stenius tarjosi varmasti kunnon vastuksen hienossa kisassa, jonka tuloksena meillä on esikuvia tulevaisuuden johtajista ja edellävijöistä sairaanhoidossa. Onnitteluihini yhtyvät kaikki Tamkin johtajakoulutuksen käyneet, Tekonivelsairaala Coxasta entiset kollegasi ja  sinua aikoinaan opettaneet kollegani. On myös ollut todella hienoa, että kaikki nämä vuodet olet ottanut vastaan johtajakurssilaisten vierailut ja toiminut upeana emäntänä ja johtajan mallina meille. Tällä erää viimeinen ryhmä johtamisen erikoistumisopintolaisia on jälleen ensi tiistaina johtajaopissa Eskilstunassa.


Ja tässä Sari poseeraa työpaikallaan Keuhko- ja infektioklinikassa Mälarsjukhusetissa.
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.