perjantai 8. marraskuuta 2013

Sarin esikuva johtajana on Barack Obama

Kuva Dagens Medicin lehdestä
Sain Sarilta eilen viestin, että kyllä nyt tulee julkisuutta, on haastatteluja ja kuvauksia. Ja toden totta. Dagens Medicin -lehdessä on haastateltu kaikkia finalisteja, mutta Saria ensimmäisenä ja laajimmin. Julkisuushan liittyy 21.11. huipentuvaan kilpailuun "Framtidens Ledare i sjukvården" -Ruotsissa, jossa finaaliin päässeet kolme ehdokasta on julkistettu. linkki lehteen

Patrick Vigren, Sari Stenius ja Simon Nilsson
Haastattelussa Sari kertoo toimineensa jo 17 vuotta johtajana. Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla erikoistumisopinojen aikaan hänestä tuli vasta valmistuneen Tekonivelsairaala Coxan vuodeosaston osastonhoitaja. Kotomaa Ruotsi alkoi houkutella ja paluu entiseen kotikaupunkiin Eskiltunaan tosiasia. Siellä hän sai Mälarsjukhusetissa, Sörmlandin suurimmassa sairaalassa heti osastonjohtajan paikan ja on nyt ylennyt toimialajohtajaksi. Lukemattomat kerrat johtajakurssilaiset ovat meidän opettajien kanssa saaneet nauttia Sarin vieraanvaraisuudesta ja hienosta "johtamisen oppikurssista" hänen luonaan Mälarsjukhusetissa.

Dagens Medicinin haastattelussa Sari kertoi, että itseään on vaikea arvioida johtajana, mutta hänestä on sanottu, että on on "professionaalinen " johtaja, hyvä kuuntelija, ja että hänellä on aina avoimet ovet työntekijöilleen ja halu kuunnella heidän ajatuksiaan ja ideoitaan. Lehdessä kerrotaan myös Sarin kehittämismyönteisyydestä ja hyvän työympäristön vaalimisesta.Työ on ollut myös tuloksellista, sillä jo kolmena vuonna perätysten Sarin johtama klinikka on saanut Sörmlannin maakunnan ideastipendin.

Eteenpäin on Sarin mieli. Tulevaisuudessa hän toivoo ylenevänsä divisioonan johtajaksi, sillä hän pitää strategiatyöstä. Esikuvinaan Barack Obama ja Fredrik Reinfeldt, Ruotsin pääministeri. Kirja yöpöydällä käsittelee leania. En tiedä, onko sama kuin mitä nyt löysin kirjahyllystäni: Jeffrey K.Liker. & David P.Meier. 2007. Toyota Talent. Developing Your People. The Toyota Way. McGraw-Hill.
Kirjassa on haastetta, sekin kertoo Sarin professionaalisuudesta.
Ja peukut edelleen pystyssä Sarille.
Hyvää viikonloppua, terkuin Seiija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.