sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Keihäänheittäjä Seppo Saarijärveltä

Tamkin Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopinnot on nyt kuopattu, joten on muisteluiden aika. Koulutuksen perustajajäsen Seppo Lehtovuori on jo  muutaman vuoden viettänyt eläkeläisen elämää.  Hän on edelleen satojen johtajakurssin käyneiden mielessä ja muistoissa Facebook-sivustollakin. Joulukuulumiset tulevat Saarijärveltä, minne Seppo vaimonsa kanssa muutti Parkanosta. Toki tuttuihin maisemiin, vaimon kotitaloon keskustan tuntumaan.
Saarijärven kaupunki sijaitsee 60 km Jyväskylästä pohjoiseen ja siellä on noin kymmenentuhatta asukasta.
Saarijärven keskusta kesällä
Saarijärvi on tosi vireä kulttuurikaupunki, joka onkin tarjonnut Sepolle mahdollisuuden jatkaa monipuolisia harrastuksiaan. Mieskuorolaulu, kirjallisuuspiiri, elokuvakerho ja englannin keskustelukerho ovat henkisiä harrastuksia. Ja tietysti lukeminen. Mielenkiintoista on, että meillä on paljon samoja mielidekkaristeja. Niistä mainittakoon Camilla Läckberg, Hjorthin ja Rosenfeldin sekä Roslundin ja Hellströmin kirjat. Seppo lukee kyllä paljon monipuolisempaa kirjallisuutta kuin minä. Mainittakoon sekin, että kirjallisuuskerhossa pidetään esitelmiä, Sepon syksyn esitys oli Ingrid Frimanssonin psykologisesta jännäristä "Hyvää yötä rakkaani".
Kalastus ja marjastus jatkuvat täydellä teholla, samoin puutarhanhoito ja erilaiset remontit. Oma lukunsa on tietysti keihäänheitto. Remonttihomissa sattunut pieni tapaturma haittasi viime kauden kilpailuja, mutta pronssia tuli kaikesta huolimatta kesällä Norjan Mossissa pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

Vetaraanikilpailuissa Pukinmäessä
Lapset perheineen ovat todella tärkeitä Sepon elämässä. Muistan kuin eilisen päivän kun vanhimman pojan perheeseen Wieniin syntyi tyttö ja poika, sitten tyttären ja nuoremman pojan lapset. Nyt ovat kaikki koulussa yhtä lukuunottamatta. Omena ei ole pudonnut kauas puusta kilpaurheilussakaan, sillä 12-vuotias pojan tytär on sarjansa Itävallan mestari ja pronssimitalisti Euroopanmestaruuskisoissa irlantilaisessa tanssissa.
Sepon eläkepäivät kuluvat siis monipuolisten harrastusten ja perheen parissa aktiiviseti ja positiivisesti. Joulu vietetään Wienissä. Lämmin Joulutervehdys työtovereilta ja entisiltä johtajakurssilaisilta. Ja kiitos kun sain jakaa kuulumiset!
Terkuin Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.