perjantai 17. tammikuuta 2014

Verkostoitumisen ja kumppanuuksien vuosi 2014

Vuosi 2012 oli blogissamme ammattimaisen esimiestyöhön vuosi ja 2013 kauniin työympäristön vuosi.

Verkostoituminen on ollut teema yrityselämässä jo kymmeniä vuosia. Euroopassa se sai alkunsa pohjois-Italian pienistä nahka- ja huonekalualan yrityksistä, jotka huomasivat, että kun toimitaan yhdessä esimerkiksi materiaalihankinnoissa, siitä hyötyvät kaikki.
Verkostoituminen on Suomessakin teema hallituksen ohjelmaa myöden, mutta konkreettiseen toimintaan, jossa suhteista saadaan kaikki irti hyvässä mielessä yksilötasoa myöten, on vielä matkaa.
Tärkeä kirja oli Pirjo Ståhlen ja Kari Laennon Strateginen kumppanuus vuodelta 2000 (WSOY). Verkostomainen toiminta luo organisaatioon riittävän joustavuuden ja nopeuden, samoin kuin mahdollisuuden tiedon jatkuvaan integrointiin, uuden luomiseen ja innovaatioiden synnyttämiseen. Yhdessä olemme enemmän. Kumppanuus nähdään kirjassa yrityksen ydintaitona ja kilpailukyvyn perustana ja sillä tarkoitetaan sekä ulkoisia partnerisuhteita että sisäistä toimintakulttuuria. Minusta todella hieno asia kumppanuudessa on, että se talouden lisäksi sisältää myös inhimilliset tekijät, vastavuoroisuuden ja luottamuksen ja se on jokaisen johtajan ja työntekijän mahdollisuus parempaan huomiseen.
Minulla on työni kautta ollut laaja verkosto Ruotsiin, lähinnä Tukholmaan ja sen sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden johtajiin. Elämässä mennään eteenpäin ja olen nyt alkanut verkostoitumisen Tallinnaan. Monen muunkin alan johtajan kannattaisi niin tehdä, sillä siellä ovat asiakkaamme, suomalaiset ihmiset, jotka nyt viimeistään vapaan valinnan myötä hakeutuvat hoidon ja hoivan pariin Viroon.
Aloitin Suomen suurlähetystöstä.

Tallinnan Suomen suurlähetystö Toompeanmäellä, osoitteessa Kohtu 4
Suunnitteilla on alamme esimiesten matka Tallinnaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja katsauksella naapurimme poliittiseen ja taloudelliseen tilanteeseen on hyvä aloittaa. Sain paljon tärkeätä tietoa ja ystävällisen vastaanoton.

Tallinnan yliopistosairaala
Tallinnan yliopistosairaala sijaitsee kauniissa miljöössä keskustan tuntumassa. Alueella on useampia rakennuksia ja pihassa vehreitä istutuksia. Kirurginen osasto oli perinteinen, siisti ja huoneet olivat väljiä. Mielenkiintoista on, että käytävän kaksi huonetta toimivat yksityissairaalan tiloina. On avartavaa kuulla siitä enemmän myös hoitotyön johtamisen näkökulmasta. Myös siitä, miten he ovat varautuneet ottamaan vastaan potilaita vaikkapa Suomesta.

Seuraava porras on luonnollisesti kaupungin taso. Miten siellä toimii sosiaali- ja terveystoimi? Kävin tutustumassa myös itä-Tallinnan terveyskeskukseen, jonka tiloissa toimii yksityissairaala Ortopeedia Arstid As.

Poliklinikan sisäänkäynti
Vaikutti todella tutustumisen arvoiselta paikalta. Johtamisen, asiakkuuksien, yksityisen ja julkisen palvelun yhdistämisen sekä toiminnan ja talouden näkökulmista. Verkot on jo heitetty kesäkuuta silmällä pitäen.
Mitä elämä olisikaan ilman hyvää ruokaa ja juomaa. Trendikäs tuttavuus oli ravintola F-Hoone Jama-torin tuntumassa ja vanhaan teollisuuskiinteistöön rakennettuna. Voi vain kuvitella millaista elämä siellä on kun kesä tulee. Lähistöllä on myös monenlaista trendikästä tavaraakin tarjolla pikkuputiikeissa. Tutustu F-Hoone -ravintolaan osoitteessa F-Hoone Tallinna

Pieni kuvakulma F-Hoonesta
Kumppanuuksien vuoden 2014 merkeissä syvennetään yhteyksiä Tallinnaan.

Ps. Tänään Michelle Obama täyttää 50 vuotta. Huomenna on tanssibileet. Kutsukorteissa kehotettiin syömään kotona, sillä tarjolla on rento meininki, sipsejä, snaksejä ja koko yö bailataan latinomusiikin tahdissa. Verkosto se on Obamakin, jonka Facebookin laittama synttärikuva ohessa.

Hyvää synttäripäivää Michelle!



Mukavaa talviviikonloppua kaikille lukijoille, terkuin Seija Telaranta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.