maanantai 18. heinäkuuta 2016

Theresa May on kenkäfriikki

Äkkiseltään Theresa May, konservatiivipuolueen puheenjohtaja ja Britannian tuore pääministeri, saattaa kuulostaa tylsältä. Nyt kun naistenlehdet ovat kiinnittäneet häneen huomionsa, onkin auennut ihan uusi naisjohtaja-tyyppi. Vai mitä sanotte pääministeristä, joka on kenkäfriikki, suosikkikuvio on eläinkuosi ja jos hän joutuisi autiolle saarelle, lukemisekseen hän valitsisi muotilehti Voguen. Hän kertoo rentoutuvansa Voguen parissa ja nauttivansa lehden esteettisistä ja kauniista muotijutuista. Koen sielujen sympatiaa hänen kanssaan. Kun täällä syvässä Hämeenkyrön ja silloisen Viljakkalan mörköperillä ei Aamulehteä kummempaa luettavaa ollut, tätini lähetti "kierrepostina" minulle parin viikon välein Lyckselestä Damernas Världin ja muitakin ruotsalaisia muotilehtiä. Heti kun Tukholma minulle aukesi, pääsin Voguen lukijaksi. Ja se on kestänyt kaikki nämä vuodet. Minusta mikään ei kohota naista paremmin kuin kauniit muotikuvat ja upeat artikkelit sisustuksesta, puutarhoista ja merkittävistä taiteen, viihteen ja politiikan merkkihenkilöistä. Yksi loistavimmista numeroista on Michelle Obaman esittely Annie Leibovitzin kuvaamana jokunen vuosi sitten.

Omat Dolce & Gabbanani leopardisohvalla
Theresa May ei ole pitänyt melua itsestään, vaikka hän on ollut merkittävä poliittinen toimija jo parikymmentä vuotta, minkä ajan hän on ollut parlamentin jäsen. David Cameronin hallituksen sisäministerinä hän ehti olla kuusi vuotta. Theresa May näyttää kuuluvan niihin naisjohtajiin, joista on sanottu, että heitä ei koskaan pidä aliarvioida. He ovat hiljaisia luonnoltaan, "jääkuningattaria", mutta tiukan paikan tullen ottavat paikkansa, ehkä monien hämmästykseksi. Theresa May on kuvannut omaa johtamistyyliään sellaiseksi, että on kyseessä pienempi tai suurempi asia, hän perehtyy huolellisesti tosiasioihin ja muodostaa oman näkemyksensä niiden perusteella. Hän ei ollut eturintamassa ajamaan brittejä ulos EU:sta, vaan maltillisesti kannatti siellä pysymistä. Jälkeenpäin hän on todennut, että Britannia on maailman viidenneksi suurin kansantalous, riittävän suuri selviytymään hyvin on se EU:ssa tai sen ulkopuolella. Tämän viikon TIME-lehdessä todetaan, että Theresa May ei ole uusi "rautarouva", mutta ei myöskään helppo nakki neuvottelupöydissä. Puoluetoveri sanoo, että hän saattaa olla "bloody difficult woman".

Korkkarit edellä...
Theresa May täyttää lokakuun ensimmäisenä päivänä 60 vuotta. Hän on syntyjään eastbournelainen papin tytär. Aviomies Philip John May löytyi opiskeluaikana Oxfordin yliopistosta. Pariskunnan esitteli toisilleen Pakistanin tuleva pääministeri Benazir Bhutto. Miestään, joka toimii investointipankiirina, Theresa May on kuvannut tuekseen ja turvakseen. Lapsettomuus on ollut pariskunnalle kipeä asia, mutta vuosien saatossa ilmeisesti käsitelty ja hyväksytty tosiasia. Theresa May sairastaa ykköstyypin diabetesta ja joutuu tarkkailemaan verensokeriaan ja pistämään insuliinia säännöllisesti. Diabetekseen hän on sairastunut vasta myöhemmällä iällä. TIME lehdessä kerrotaan, että hän on ensimmäinen ja ainoa maailmanluokan johtaja, jolla on diabetes. Kaikesta sitä tehdään tilastoa, mutta kun tulee maailman näyttämölle, terveysasiatkin ovat julkisia.

Mitä ilmeisemmin Theresa May on rohkea nainen. Ihan kaikki eivät olisi uskaltaneet rekrytoida Boris Johnsonia ulkoministerikseen ja tarttua pääministerin toimeen todella haastavassa tilanteessa arvioi sitä millä mittarilla hyvänsä.
Tervetuloa naisjohtajien kuningatar, on ilo seurata häntä johtajana ja eleganttina naisena, esikuvana!
Mehiläinen pisti minua just jalkaan, maaseudun bonuksia kun kävelee paljan jaloin ruohikolla.

Terkuin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.