lauantai 14. tammikuuta 2017

Valintoja kevään koittaessa




Kosmetologi Hanna Kataja


Kevät tulee kohisten ja valo tekee ihmeitä pimeyden jälkeen. Siitä huolimatta voi säikähtää kun näkee itsensä peilistä. Peli ei ole menetetty sillä sekä miehet että naiset voivat freesata ulkonäköään kevyesti ja tuloksellisesti. Perinteiset raskaat hoidot pitkine toipumisaikoineen ovat väistymässä. Tilalle ovat tulleet monipuolisten palveluiden tavaratalot, joissa plastiikkakirurgia, esteettiset ja kosmetologiset hoidot ovat lomittain. Hoidot ovat nopeita, usein ne onnistuvat ruokatuntikäynteinä. Niitä voi jatkaa sarjoina ja kotona. Toki on niitäkin, jotka pitävät hemmotteluhoidoista, haluavat ja tarvitsevat plastiikkakirurgisia hoitoja ja sijoittaa itseensä ja tulevaisuuteensa. 

Haastattelin tuttavaani, joka on käynyt Freeze anti-age hoidoissa sekä mikroneulaushoidoissa. Freezessä käytetään radioaaltojen lämpöä elvyttämään väsynyttä ihoa. Samalla se lisää kollageenisäikeiden määrää ja iho tuntuu napakammalta. Toimenpiteenä se on lempeä.  Puhdistettua kasvojen ihoa lämmitetään geelin läpi kevyellä laitteella. Ainoa, mikä siinä tuntuu, on lämpö. Käsittelyn jälkeen olet normikunnossa ja voit palata päivän askareisiin. Hoitoa voi ottaa sarjana jolloin tulokset näkyvät selvemmin. 

On makuasia, kumpi tuntuu paremmalta, Freeze vai mikroneulaushoito. Tuttuni on erityisen ihastunut mikroneulaushoitoon. Siinä ihoa käsitellään "piikkirullalla", joka tekee siihen mikroskooppisia reikiä. Niitä ei sen kummemmin näe eikä tunne, mutta ne vaikuttavat siihen, että kollageenia muodostuu enemmän. Hyvän avun tuttavani on saanut tästä sarjahoitona talvella otettuna kuivaan ja atooppiseen ihoonsa. Hoidossa ei käytetä mitään kemikaaleja, ainoastaan elvytetään ihon omaa kollageenituotantoa, joka napakoittaa ihoa ja saa sen tuntumaan ja näyttämään elävämmältä.

Näiden kevyiden mutta tehokkaiden hoitojen jälkeen ei naisen ole syytä tuntea itseään huonoksi ihmiseksi. Hoidot on kehitetty jatkoksi entisille kasvohoidoille, niille, joissa meidän äitimme ehkä eivät ehtineet käymään. Nyt eläkkeelle siirtyvällä ja nuoremmalla sukupolvella on valittavanaan paletti mahdollisuuksia itsensä hoitamiseksi ja iloksi. 

Entä mitä seuraavaksi, kysyin. 


Hän on jo pitkään lukenut ja miettinyt seuraavaa siirtoa, joka on FaceTite RF, ihonalainen kiinteytysmenetelmä, joka on edellisiin verrattuna järeämpi ase. Asiakkaalle se ei kokemuksena ole edellisiä paljoakaan "kovempi", mutta tehdään kuitenkin paikallispuudutuksessa. Kudoksia lämmitetään radiofrekvenssijärjestelmällä ja se saattaa tuntua "kuumottavalta". Siksi puudute. FaceTiteRF kohottaa, kiinteyttää ja lisää ihon kimmoisuutta selvästi. Alustavan tuloksen voi havaita heti hoidon jälkeen, mutta vaikutus syvenee niin, että reilun kuukauden kuluttua se on täydessä mitassaan. Tähän hoitoon voidaan yhdistää myös muita paikallisia menetelmiä, jolloin tulos on entistä vakuuttavampi. Hoito sopii hyvin niille naisille, jotka eivät halua missään nimessä kirurgin veistä kasvoilleen, mutta toivoisivat kohotusta pehmeällä menetelmällä. 



Plastiikkakirurgi Heikki Kupi
VenusVivaon kasvojen muotoiluun ja kasvojen ihon häiriöiden hoitoon tarkoitettu viimeisin hittituote maailmalla. Se on myös radiofrekvenssi-teknologiaa hyödyntävä toimenpide, joka todistetusti kiinteyttää ihoa, parantaa ihon rakennetta ja korjaa ryppyjä. Hoito tehoaa myös ruusufinniin ja aknearpiin.Samoinkuin edellisessä, hoidettavalle alueelle laitetaan voidepuudutus. Hoidon jälkeen on klinikalla ihon rauhoitus. Lähinnä hoito aiheuttaa punoitusta, pintakuivuutta ja hilseilyä. Siksi onkin varauduttava jonkun päivän toipumiseen, mutta luonnollisesti tämä on yksilökysymys ja riippuu ihotyypistä. Sopivat kotihoitotuotteet vauhdittavat paranemista. Parhaan tuloksen saa, jos ottaa kolmen hoidon sarjan, kerta kuukaudessa.


Sairaanhoitaja, toimitusjohtaja Susanna Kupi
Ihmiset valmistautuvat nyt valinnanvapauteen ja blogissani on käynnistynyt vuosi julistettu siihen valmistautumisen ajaksi. Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että ihmisillä on monipuolista tietoa valintojensa mahdollistamiseksi. Yksi esimerkki on erilaiset kasvohoidot, joista edellä jaoin tietoa. Jokainen voi mennä sitä täydentämään eri klinikoiden sivuille, vertailla palveluita, hintoja ja ihmisten kokemuksia. Kun tuntee tietävänsä riittävästi, pystyy valitsemaan. Voit aloittaa käymällä KC-klinikan sivuilla  linkki
Avoimuuteen ja avoimeen informaatioon valintojen perustaksi kuuluu myös se, että hoidon antajat ovat nähtävissä ja kuuluvissa. He esiintyvät nimillään, heidän koulutuksensa ja osaamisensa on esillä ja he vastaavat kysymyksiin. Sain tähän artikkeliin kuvat KC-klinikasta plastiikkakirurgi Heikki Kupilta ja sairaanhoitaja, toimitusjohtaja Susanna Kupilta. Olen itse Susanna Kupin opettaja Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopinnoista. On todella mukava seurata ammattilaisten kehittymistä myös osaavina yrittäjinä. Kiitos, olen saanut olla myös "opetuksen kohteena", kun kansainvälisiä uusia menetelmiä on opetettu henkilöstölle.

Lauantaiterkuin Seija Telaranta, tänään Ullanlinnassa

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.