keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Hakuaika tammikuussa 2011 alkavalle johtajakurssille(erikoistumisopinnot 30 op)

Johtaminen ja hyvän johtajan ominaisuudet ovat aina kiehtoneet  ihmismieltä. Johtaja on organisaation merkittävin ja näkyvin henkilö (Mintzberg). Minkälaista työyksikön johtaminen on, siitä riippuu siellä työskentelevien ihmisten hyvinvointi, viihtyvyys ja tulokset. Vaikka historia tuntee monia teorioita siitä, että johtajaksi synnytään, yhä useammat siitä huolimatta heti johtamistyönsä alkumetreillä huomaavat, ettei tämä onnistu pelkillä luonnonlahjoilla.
Johtajakoulutus on aikuiskoulutusta, se kuuluu ohjelmaan silloin, kun oma ala on hallinnassa ja on saanut esimestehtävän. Sveitsissä toimiva IMD-johtajakoulutus valittiin toiseksi kun arvioitiin maailman parhaita johtajakoulutuksia. Eräs siellä opiskeleva kuvaa koulutuksen ja työuran suhdetta näin "Jos opiskelee johtamista kylmiltään ennen työkokemusta, teoriatieto jää helposti irralliseksi. Kun on työkokemusta, pystyy opittuja asioita helpommin linkittämään käytäntöön ja parhaassa tapauksessa kehittämään omaa ja organisaation toimintaa. (Talouselämä 3/2010).

Yhteistyö on voimaa johtamistyössäkin. Tehokkaimmat johtajat eivät koskaan sano "minä", he ajattelevat aina miten me teemme tai tiimimme tekee (Drucker 2008, 37). "Moni asia maailmassa tapahtuu 3-5 hengen ryhmissä", totesi em. sveitsiläisen johtajakoulun opiskelija perustellessaan sitä, että opiskeliu ja oppiminen tapahtuu heidän koulutuksessaan pienryhmissä. Meillä TAMKissa on valittu sama linja. Tarkoitus on, ettei opiskelu tapahdu yöllä yksin kirjoittamalla, vaan ryhmissä johtamisen teemoja pohtien ja johtamisen kansainvälinen kirjallisuus käden ulottuvilla. Meillä on kattava johtamisen kirjallisuus kirjastossa.
Iltojen pimetessä ota käteen yhden maailman tunnetuimman johtamisen kirjoittajan ja tutkijan Peter Druckerin  kirja: Drucker,  P. 2008. Voittoa tavoittelemattoman organisaation johtaminen. Talentum. Pääset käsiksi johtamisen kiehtovaan maailmaan,
Kirjakauppa Amazonissa on muuten parhaillaan yli 110 000 johtamisen kirjaa myynnissä. On siis mielenkiintoinen alue.
Hae  johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopintoihin marraskuun aikana. Hakuaika alkaa 1.11 ja päättyy kuun viimeinen päivä. 
Opetus alkaa  13.1. 2011 ja lukujärjestys on nähtävillä hakuajan alkaessa koko kevääksi.

Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.