maanantai 31. lokakuuta 2011

Tammikuun johtajakurssin hakuaika alkaa

Tammikuussa 2012 alkaa johtajakurssi 29. Hakuaika alkaa tiistaina marraskuun ensimmäisenä päivänä ja kestää koko kuukauden. Viereisessä palkissa, kohdassa LUETTAVAA on linkki koulutusinfoon, mistä selviää tarkemmat yksityiskohdat, mm. kevään lukujärjestys. Sen perusteella pystyy arvioimaan omat mahdollisuutensa ja resurssinsa, kun näkee ainakin lähipäivät konkreettisesti. Syksyllä lähipäiviä on hieman vähemmän.Haku tapahtuu sähköisesti ja erityisen tärkeätä on, että perustelet hyvin koulutustarpeesi.
Esim.Minut nimettiin puoli vuotta sitten yksikkömme apulaisosastonhoitajaksi/osastonhoitajaksi. Nyt huomaan, että tarvitsen koulutusta. Tai toimin päiväkodin johtajana, nyt tarvitsen ihan arjen työkaluja johtamiseen, henkilöstöasioihin ja asiakkaiden hankintaan sekä budjettiasioihin. Joudun tekemään yksikköömme taloussuunnitelman ensi vuodelle. Katso tästä linkistä myös Tampereen sosiaalipalvelujohtajien kertomus aiheesta.
http://tamk-johtaminen.blogspot.com/2011/06/sosiaalipalvelujohtajat-on-koulutettu.html

Outi Wallin ja Seija Telaranta
 Outi Wallin on johtajakurssi 29:n ryhmänjohtaja. Lisäkseni opettajinasi toimivat yliopettaja Mervi Lepistö, jonka erityisosaamista on henkilöstöhallinto. Hän on myös enneagrammin ja valmentavan johtamisen asiantuntija. Taloutta on yhteensä 8 opintopistettä, joka muodostuu taloushallinnosta ja budjetoinnista sekä tuotteistamisesta. Opettajanasi on Tiina Wickman-Viitala, jolla on vankka kokemus tältä alueelta. Kolutukseltaan hän on taloustieteen maisteri.
Koulutuksen päämääränä on, että etenet urallasi johtajana tai saat varmuuden nykyiseen johtamistyöhösi. Lue tästä blogista johtajatarinoita ja opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta.

Lainaan tässä 1500-luvun maineikasta ruhtinasta Niccolo Macchiavelliä "Ihmisethän kulkevat melkein aina toisten tallaamia teitä ja pyrkivät jäljittelemään toisten tekoja. Toisten käyttämät tiet eivät kuitenkaan ole täysin seurattavissa, eikä niille lähtevä pääse yhtä pitkälle kuin esikuvansa"
www.historyguide.org/intellect/machiavelli.html

Macchiavellin teos "Ruhtinas" ilmestyi suomenkielisenä ensimmäisen kerran vuonna 1918.WSOY on julkaissut sen myös 1990. Alkuperäisteos on painettu  ensimmäisen kerran 1532. Varsin pian se joutui kiellettyjen kirjojen luetteloon paavin toimesta. Menekkiteos siitä tuli valistusajalla. Se painettiin vuonna 1768 Pariisissa ja vuonna 1772 Lontoossa. Ja on edelleen käytetty kirja johtamiskoulutuksissa kautta maailman.

Tule johtajakoulutukseen saamaan varmuutta rakentaa oma tiesi johtajana!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.