keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevennä elämääsi, kirjoita keittokirja

Alex Nieminen ja Riikka Sukula
Olen tietysti jäävi kehumaan eilen kauppoihin tullutta keittokirjaa Vege!, kun toinen kirjoittaja on poikani Alex, mutta teen aasinsillan blogini vuoden teemaan, esimerkillisyyteen johtajan työssä. Tämä vuosi 2015 on siis esimerkillisen johtamisen vuosi. Se ei suinkaan tarkoita, että on jotenkin täydellinen henkilöstönsä edessä ja aina oikeassa vaan sitä, että osaa elää ja pitää vireyttään yllä "hyvän elämän" keinoin. Siitä on kirjoitettu yksi maailman menestyneimpiä johtamisen kirjoja: Stephen R. Coveyn "Tie menestykseen", johon olen usein viitannut artikkeleissani. Enkä suotta. Kirjassa on seitsemän kohdan ohjelma, jota noudattamalla johtaja voi menestyä, tuntea tyydytystä ja ennenkaikkea jaksaa, myös muilla elämän alueilla kuin työssään.

Yksi tärkeä osa-alue kasvussa menestyväksi johtajaksi on kirjoittaminen. Jos ei kirjoita kirjaa, voi pitää päiväkirjaa tai kirjata itselleen merkityksellisiä havaintoja, elämäyksiä ja kokemuksia. Niihin voi liittää tavoitteita ja päämääriä sekä polkuja, minne kannattaa seuraavaksi suunnata avartaakseen näkökulmiaan ja mennäkseen eteenpäin valitsemallaan tiellä. Ydin Coveyn kirjassa on, että ihminen kehittyy ja löytää uusia alueita itsestään. Jos ei ole kynämiehiä tai -naisia, henkistä kasvua voi edistää lukemalla monipuolista kirjallisuutta. Kuinka ollakaan löysin itseni lukemasta keittokirjaa, vaikka en todistettavasti ole ruoanlaitto-ihmisiä.

"Kiitti siitä, ettet opetellut laittamaan ruokaa. Jos olisit, tätä kirjaa ei olisi koskaan kirjoitettu"
Elämyksiä tuottaa kun vain selailee ja katselee kauniita kuvia ihanasta ruoasta. Ohjeet ovat selkeitä ja helppoja, joten olisiko tämä se elämän kevät, kun inspiroituu kokkaamaan? Haaste on nyt heitetty kaikille johtajille, ruokkikaa luovuuttanne kokkaamalla uusia kasvisherkkuja vaikkapa Vegen reseptien tuella.

Latva-artisokkaa dippikastikkein
Vege! tarjoaa tuoreita makuja kotikeittiöön, arkeen. Se on syntynyt kahden ystävyksen innostuksesta ruoanlaittoon ja sen avulla mahdollisuutta irrottautua vaativasta "päivätyöstä". Alex on yritysjohtaja ja  Riikka viinitilan emäntä Italian Piemontessa, Serralunga D'Alban kylässä. Monia palkintoja on jo tullut upeista viineistä.
"Olemme molemmat olleet kasvissyöjiä jo neljännesvuosisadan. Olemme intohimoisia ruoanlaittajia, mutta emme kokkeja. Ruoanlaittajina olemme tavallisia työssäkäyviä, keski-ikäisiä (paitsi Riikka!) pienten lasten vanhempia. Tiedämme siis hyvin arjen rouanlaittoon liittyvän tuskan: mitä tänään syötäisiin?"
Terkuin Seija Telaranta
Ps. Kauppalehti Optio 19.3.2015
"Upouuden kotimaisen kasviskeittokirjan tekijät Alex Nieminen ja Riikka Sukula eivät tarvitse turhanpäiväisiä tehokeinoja viestin perille viemiseen. Molemmat tunnetaan muista yhteyksistä, Nieminen mediapersoonana ja Sukula viinintekijänä, eikä kummallakaan ole ammattitaustaa ruoanlaitossa. Se lienee ainakin yksi syy siihen, että Vege! - Tuoreita makuja kotikeittiöstä on yksi innostavimmista suomalaisista keittokirjoista pitkään aikaan. ....Selaillessa melkein jokaisen ohjeen kohdalla pysähtyy ja haluaa kokeilla sitä siltä istumalta. Vuoden paras keittokirja on tässä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.