tiistai 26. huhtikuuta 2016

Onnistujiakin on

Melkein viisi vuotta sitten kirjoitin artikkelin vastavalitusta Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtajasta (IMF) ranskalaisesta Christine Lagardesta. Hän puhkaisi silloin merkittävän lasikaton ja tuli kertaheitolla yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista naisista. Hänenkin nousuaan uhkasi rikosskandaali kohutun liikemiehen Bernard Tapien rahasotkuissa, mutta hän välttyi rikossyytteeltä ja pöytä puhdistui.
Christine Lagarde
Siitä lähtien hän onkin pitänyt hyvin asemansa ja TIME-lehden (May 2, May 9. 2016) mukaan hän on yksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä tällä hetkellä. Christine Lagarde kunnostautuu nimenomaan johtajana. Hän tekee merkittäviä päätöksiä ja ratkaisuja, jotka vaikuttavat biljoonien ihmisten elämään. Hän on tienraivaaja naisille nimenomaan talouden osaajana, Ranskan entisenä valtionvarainministerinä ja nyt IMF:n pääjohtajana. Kansainvälisen valuuttarahaston tehtävänä on  vähentää taloudellisten kriisien vaikutuksia sekä estää niiden leviämistä. Hänen roolinsa oli merkittävä Kreikan talouskatastrofin hoidossa. Christine Lagarde on elegantti ranskatar, joka on antanut seksiskandaalin ryvettämän Dominique Strauss-Kahnin kauden jälkeen IMF:llekin positiivisemmat ja inhimillisemmät kasvot. Hän ei ole ajanut pelkästään talousasioita, vaan hänen kiinnostuksensa kohteita ovat myös tasa-arvo- ja terveysasiat.

Kuvattu TIME-lehdestä
"Johtaminen on ihmisten rohkaisemista, heidän innostamistaan. Johtaminen on ihmisten voimaannuttamista saavuttamaan sen, mikä heille on mahdollista ja tekemään sen tarkoituksenmukaisesti." Tässä siis Christine Lagarden johtamisen periaatteet, yksinkertaiset ja meille kaikille tutut teemat ihmisten johtamisessa. Häntä kuvataan nokkelaksi ja raikkaan suorapuheiseksi niin työssään kuin yksityiselämässäänkin.
Virkistävää luettavaa näin sadepäivän harmaudessa.
Terkuin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.