torstai 22. syyskuuta 2016

Valokuvia ja koskettavia tarinoita

Pihlajalinna konserni on suurin suomalainen kotimaisessa omistuksessa oleva yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja. Tuntuu todella hienolta, kun se yhdessä valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja toimittaja Hanna Jensenin kanssa on toteuttanut  näyttelyn teemalla "Ikinä en sano, että juurihan tuon kysyit". Näyttelyssä on esillä valokuvia ja koskettavia tarinoita muistisairaista, omaisista ja hoitohenkilökunnasta. Se on nyt nähtävillä Korjaamon tiloissa taka-Töölössä, mutta  tulossa myöhemmin myös Tampereelle.

Hanna Jensen ja Meeri Koutaniemi näyttelyn avajaisissa
Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, joka on tehnyt kuvareportaaseja ympäri maailmaa. Hänet on valittu Vuoden lehtikuvaajaksi vuosina 2013 ja 2014. Hän on ajankohtainen myös tänään alkavassa TV-dokumenttisarjassa "Pahan jälkeen", josta juuri luin erinomaisen arvostelun. Hanna Jensen on kirjailija ja journalisti, joka on tehnyt valkokuviin lyhyet tarinat. Hän on tunnettu kirjastaan "940 päivää isäni muistina", joka on hänen kokemuksensa muistisairaan isän hoitamisesta kahden ja puolen vuoden ajan.

Esillä on hoitajia, omaisia ja muistisairaita
Muistisairaat ovat lisääntyvä hoivaa ja asiantuntevaa apua tarvitseva ryhmä keskuudessamme. Se on myös Pihlajalinna-konsernin tärkeä asiakasryhmä, johon keskitytään ja jota profiloidaan nyt myös valokuvanäyttelyn keinoin. Mitä enemmän tuntee muistisairaita ja heidän maailmaansa, sen luonnollisemmalta heidän läsnäolonsa ja hoivaamisensakin tuntuu. Näyttelyyn tutustumalla voi  laajentaa ja syventää näkökulmaansa paitsi muistisairaisiin, myös heidän omaisiinsa ja niihin ihmisiin, jotka hoitoa toteuttavat. Juuri tämän kolminaisuuden yhteen nitominen kuvien ja tarinoiden keinoin teki kokonaisuudesta tuoreen ja ainutkertaisen.

Avajaisten tunnelmaa: ikäihmisten palveluiden johtaja Arja Laitinen, liiketoimintajohtaja Sanna Määttänen sekä Pihljalinnan tuore toimitusjohtaja Aarne Aktan

Näyttely on vaikuttava. Uskomattoman upeat valokuvat ja niistä nousevat tekstit pysäyttävät.
Terkuin Seija Telaranta, tänään Tallinnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.