keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Kauniit sääret eivät naista pahenna

Sen kunniaksi, että tulin juuri äänestämästä miestä, on aiheellista tarkastella myös naisia politiikassa. Joskus olen itsekin äänestänyt naista, silloin kun se tuli muotiin parikymmentä vuotta sitten. Ikävä kyllä petyin joka kerta pahasti. Clintonin opeilla olen mennyt jo monet kerrat. Jos joku suunta ei tuota tulosta, kannattaa se hylätä ja valita toisin. Toki on paljon vallan naisia, joita ihailen ja seuraan. Olen kirjoittanut Ruotsin oppositiojohtajasta, komeasta Anna Kinberg Batrasta sekä Britannian pääministeristä Theresa Maysta. Uutiskynnyksen ylitti tänään Skotlannin kansallispuolueen johtaja ja pääministeri Nicola Sturgeon.
(Nicola Sturgeonin kuva on kopioitu Facebookista)
Brexit on tietysti päivän uutinen kuten myös se, että Skotlanti uhkaa uudella itsenäisyyskansanäänestyksellä. Valokeilassa on pääministeri Nicola Sturgeon, Forbesin listalla myös hän kuten Maykin, maailman viidenkymmenen vaikutusvaltaisimman naisen joukossa. Daily Mailin mukaan molemmat naiset pitävät kauniita sääriään parhaimpina valtteinaan kun taistellaan äänistä ja vallasta. Säärikisan voittajaksi julistettiin Theresa May.
Nicola Sturgeon on Skotlannin ensimmäinen naispääministeri, joka on ollut vallassa vuodesta 2014 lähtien. Hän on Glasgow'n yliopiston kasvatteja, opiskellut siellä oikeustiedettä ja toiminut lakinaisena. Hän on ollut pitkään politiikassa ja pitää edeltäjäänsä Alex Salmondia oppi-isänään, mentorinaan ja opettajanaan 20 vuoden ajan. Hän on nyt 46-vuotias. Yksityiselämästä ei paljoa ole kohuttu, mutta se tiedetään, että tämän 163-senttisen rouvan suosikkiohjelma on ollut tanskalainen Vallan linnake. Hän seurusteli pitkään nykyisen puolisonsa Peter Murrelin kanssa. Naimisissa he ovat olleet kuutisen vuotta. Heillä ei ole lapsia, kuten ei Theresa Mayllakaan.


En tiedä, kuinka kamala asia säärten nostaminen esiin on, kun  kysymyksessä on maailman johtavat naisjohtajat. Minusta tuntuu, että mitä paremmin nainen on sinut itsensä ja asemansa kanssa, sitä vähemmän häntä "loukkaa", jos joku keksii irrotella hänen ulkonäöstään. Theresa May on varmaan järkyttänyt joitakin naisia, kun hän jo valtakautensa alkumetreillä ilmoitti, että hän ottaisi autiolle saarelle lukemisekseen naisten muotilehti Voguen. Hän on myös kertonut harrastavansa muotia ja olevansa kenkäfriikki. Veikkaan, että säärikisa on lähinnä huvittanut pääministereitä. Ja mitä kansalaisiin tulee, kaunis ei tule kalliimmaksi kuin rumakaan. On iloisempaa ja positiivisempaa katsoa naisvaikuttajia, kun he panostavat ulkoiseen olemukseensa ja tuovat esille sitä, mikä on kaunista katsottavaa ja pukeutuvat esteettisesti.



Terkut aurinkoisesta Kaivopuistosta, narsissit koristavat jo katuja ja ikkunanpieliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.