torstai 17. marraskuuta 2011

Lapsi voi mennä pesuveden mukana

Yksityiset hoivapalveluiden tuottajat ovat nyt suurennuslasin alla. Aina on näiden lööppikohujen yhteydessä huomioitava, että mitalilla on kaksi puolta. Ja monet katsovat asioita hyvin suppeasta näkökulmasta. Hain esiin jo aikaisemmin mainitsemani Margareta Nyströmin esityksen 23.11.2010 Danderydin Attendo Caren vierailultamme. Siinä esitetettiin tutkittua tietoa yksityisestä ja julkisesta hoivapalvelusta Ruotsissa. Voisi sanoa, että lähes kaikilla osa-alueilla yksityinen toimija sai paremmat tulokset kuin julkinen.Asiakkaiden tyytyväisyyskyselyissä ero on aivan selkeä yksityisen eduksi.Kun kunta antaa vanhuspalvelun yksityiselle toimijalle, se säästää 10-20%.Henkilökunta on tyytyväisempää johtamiseen, palkkaukseen, henkilöstön etuihin ja työpaikkaansa. Attendossa henkilöstö omisti 26% osakepääomasta.

Läheinen vuorovaikutus hälventää ennakkoluuloja
Organisaatio itse voi todella vaikuttaa siihen kuvaan, mikä ympäristölle tai julkisuuteen välittyy. Avoimuus on avainasia. Mitä läpinäkyvämmin avaamme toimintamme yleisölle, ympäristölle ja myös sosiaalisessa mediassa, sen vähemmän jää arvattavaa ja kohuttavaa. Johtajalla on merkittävä rooli tässä julkikuvan muodostamisessa. Toiminta-ympäristössään tuntematon yritys herättää epäilyjä.
Johtajakoulutusryhmät ovat käyneet tosi monissa paikoissa Tukholmassa ja sen lähiseuduilla ja aina on ollut portit auki ja toimintaa on esitelty laajasti.
Olemme todella iloisia, että tänä syksynä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa aloittanut ryhmä pääsi heti alkajaisiksi tutustumaan Esperi Oy:n Tilkan toimipisteeseen. Opiskelijaryhmä on tehnyt nyt käynnistään artikkelin, joka on tässä blogissa kohdassa KJ11YLEAMK.
Lue myös artikkeli "Lilius kompastui nyt vanhukseen" osoitteessa: http://www.talouselama.fi/uutiset/mikael+lilius+kompastui+nyt+vanhukseen/a723295?s=r&wtm=talouselama/-16112011

Näkökulmasi laajenee kun hankit monipuolista tietoa!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.