maanantai 10. syyskuuta 2012

Alku aina.......mukavaa!

Luokkakuva
Johtajakurssin 30 opiskelijat ovat aloittaneet opiskelun viime viikolla. Maanantaina oli infopäivä ja torstaina ja perjantaina ahkeroimme johtamisen perusopintojen parissa. 16 tuntia istumista kaksi päivää putkeen kysyy heti  turneekestävyyttä.Siksi onkin hyvä palauttaa mieleen Stephen R. Coveyn ohjeet johtajan työtä tekeville.On oltava hyvässä kunnossa sekä fyysisesti että henkisesti, sielullisesti. Fyysinen kunto ei ole pelkkää juoksemista ja pulssin kohottamista vähintään kolme kertaa viikossa, vaan tulee huomioida myös notkeuden, joustavuuden, rytmin ja kepeyden merkitys. Siksi onkin harrastettava esimerkiksi tanssia. Mukavaa, että meillä TAMKissa kuuluu työhyvinvointiin mahdollisuus latinotanssitunteihin ja kilpatansiin ihan tanssii tähtien kanssa tyyliin.Oman mielenkiintonsa tähän viimemainittuun tuo se, että pitäisi löytää jostain tanssipartneri!  Se onkin Coveyn mainitsemaa sosiaalisuuden ja yhteissöllisyyden lisäämistä elämään.

Mitä perusopinnoissa opittiin? Yhden opiskelijapalautteen mukaan aiheet, kuten organisaatioteoriat, johtamisteoriat, organisaation rakenteet, hallintolaki ja Mintzberg, eivät vaikuttaneet ensi kuulemalta houkuttavilta. Päivät olivat tosi innostavia ja oikein konkreettisesti aukesi se, miten suuri voimavara on oma ryhmä. Kollegat olivat laajalta alueelta maantieteeellisesti, mutta yhtä lailla myös ammatillisesti, joten keskusteluita ei tule puuttumaan.Molempina päivinä punaisena lankana kulki mielessä miten tämä käsiteltävä asia näyttäytyy meidän omassa työpaikassa, miten minun johtajuuteni toimii ja minkälainen johtaja olen. Miten jaksan? Hyvä ohje on, ole oma itsesi, tee työsi, mitään muuta ei tarvita. Johtajakoulutuksessa on se hyvä puoli, että jokainen saa harjoitusta esiintymiseen ja esillä oloon erilaisten ihmisten kanssa. Korostamme täällä, että olemme harjoittelemassa emme näytöksessä.

Taukojumppa
Ja tässä hyvä esimerkki maailman huipulta. Obama se siinä taukojumppaa pizzeriassa. Yhdessä liikkeessä on kaikki, notkeus, pulssin kohotus ainakin nostajalla, läheisyys, ilo...Maanantaipäivän vou!

Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.