Richard Nixon |
John F. Kennedy |
Richard Nixon oli toipumassa leikkauksesta, hän näytti kuluneelta, totiselta ja ikävältä tummine silmänalusineen. Kun häntä neljä vuotta nuorempi Kennedy asteli sisään studioon 74 miljoonaisen yleisön katsellessa kotisohvillaan, peli oli pelattu. Kennedyn reipas käynti, maskuliinisuus ja Floridassa hankittu upea rusketus tekivät hänestä siinä hetkessä voittajan, presidentin. Kisa oli kuitenkin todella tiukka loppupeleissä, mutta Kennedyn karisma kantoi. Kyseistä väittelyä arvioitaessa ne harvat, jotka kuulivat sen radiosta pitivät Nixonia parempana, mutta TV:n katsojat toisinpäin. Vaatteilla, ulkoasulla, kehon kielellä, ilmeillä ja eleillä on merkitys kun ihmiset tekevät valintojaan. On hohdokasta jotenkin samaistua idoliin, masentavaan tyyppiin taas ei. Yhdessä sanoman ja ilmiasun kanssa on luotava hyvä paketti, show, joka herättää positiiviset tunteet katsojissa ja kuulijoissa.
Tässä blogissa on seurattu Barack Obamaa ja hänen presidenttikauttaan reaaliajassa muun muassa Facebookin kautta. Samoin vaalikampanjaa jo kohta vuoden ajan. Ensi yönä on monien lehtiartikkeleiden mukaan huipennus. Mitt Romney ja Barack Obama kohtaavat toisessa TV -väittelyssään New Yorkissa. On sanottu, että jos hän häviää, häviää hän myös vaalit. Ensimmäinen väittely meni Mitt Romneylle juuri hänen varmuutensa ja vakuuttavuutensa vuoksi. Hän loi tunnelman ja maalasi kuvan voittajasta ihmisten mieliin. Obamaa taas arvioitiin väsyneen oloiseksi ja ikäänkuin hänestä olisivat veret kaikonneet. Voittaja ei saa näyttää aneemiselta.
Viesti Michelleltä |
Valmistaudu vaalitenttiin lukemalla Mitt Romneysta ja hänen perheestään:
http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2012/01/johtajamarkkinat-kayvat-kuumina.html
Ps. Ihan huvikseni katsoin päivän lehdestä kunnallisvaaliehdokkaiden kuvat. Aidosti hymyileviä, iloisen näköisiä ehdokkaita ei ollut montaa liikkeellä!
Seija Telaranta
Torstaina 18.9.2014 on Aamulehdessä lukijan palstalla aiheeseen liittyvä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Rauno Jokiniemi Noormarkusta. Hän toteaa, että Ruotsissa useimmiten on vaalit voittanut hymyilevä ehdokas. Stefan Löfven, Göran Persson, Ingvar Karlsson ja jopa Olof Palme. Hän myös toteaa, että tosi harvoin on nähty Fredrik Reinfeldtin tai Carl Bildtin hymyilevän. Siis ikävä ihminen ei voita vaalejakaan pitää paikkansa.
VastaaPoista