keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Elina uudessa Silmäsairaalassa

Moni tamperelainen on jo ehtinyt ihmetellä, mitä on kuoriutumassa rakennustelineiden alta Hämeenkatu 6:ssa. Siinä avataan Tampereen Silmäsairaala 2.11. Sen omistaa suomalainen yhtiö Silmäasema Fennica Oy. Elina Alarotu toimii sairaalan vastaavana sairaanhoitajana, vastuualueenaan vastaanottotoiminta ja leikkaustoiminta. Silmälääkäreitä on toistakymmentä, lisäksi optikkoja, leikkaussalihenkilökuntaa ja muita asiaankuuluvia asiantuntijoita. Leikkaussaleja on kolme, joista yhdessä tehdään taittovirhekirurgiaa, toisessa kaihileikkauksia ja kolmannessa muita silmätoimenpiteitä. Ensimmäiseen kerrokseen katutasoon tulee silmälasiliike.

Elina Alarodun työpaikka on toisessa kerroksessa
 Elina Alarotu valmistui Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla erikoistumisopinnoista viime keväänä. Johtajakoulutusta edelsi pitkä ura leikkaussalihoitajana ja eri toimipisteiden esimiehenä. Elina aloitti uransa sairaankuljettajana, valmistui sairaanhoitajaksi ja erikoistui vuonna 1988 leikkaus-anestesiologiseksi sairaanhoitajaksi, kuten nimike silloin kuului. Varsin pian erikoistumisen jälkeen Elina siirtyi silloiseen Tampereen Kirurgipalveluun (myöhemmin Mehiläinen) ja sieltä Hämeen silmäkeskukseen Hämeenlinnaan ja Tikkurilaan. Pihlajalinnan sairaalan leikkausyksikön osastonhoitajuus on  nyt vaihtunut vastaaviin tehtäviin Tampereen Silmäsairaalassa.

Elina Alarotu uusissa tiloissa
Vaikka rakentaminen on vielä "vaiheessa", Elina oli tyynen rauhallinen kaiken keskellä ja vaikutti siltä, että kaikki on kunnossa asiakkaita varten kuukauden kuluttua.Elina on opiskellut johtamista kolmessa eri vaiheessa. Toistakymmentä vuotta sitten hän suoritti johtamisen lisäkoulutuksen Pirkanmaan th-oppilaitoksessa ja myöhemmin JET-tutkinnon. Ja nyt viimeisimpänä Johtamisen erikoistumisopinnot TAMKissa. Hän totesi, että koulutuksen hyöty tuntuu joka päivä uudessa vaativassa tehtävässä. Mikään oppi ei ollut turhaa.  Asiakas on kaiken toiminnan keskipiste ja opinnot valmensivat rakentamaan asiakaslähtöisiä palvelutuotteita.Taloushallinnon ja tuotteistamisen opinnot tuntuvat opiskeluvaiheessa työläiltä, joillekin vaikeiltakin, mutta hymyssä suin Elina totesi, että kaikki ponnistelut ovat tulleet hyötykäyttöön.
Elinalla on laaja ja pitkä kokemus silmäpotilaan hoitotyöstä. Tarpeen tullen hän pystyy tarttumaan puikkoihin leikkauksessa kuin leikkauksessa. Se antaa varmuutta sekä itselle että henkilöstölle, kun esimies ei ole vaikeissakaan paikoissa sormi suussa. Hän pystyy ohjaamaan ja opettamaan sekä henkilöstöä että potilaita ja toimimaan asiantuntijana alallaan ja johtamaan työyksikköä.

Vaativa työ edellyttää hyvää kuntoa. Elina pyöräilee työmatkat ja iltaisin koira juoksuttaa lähimetsissä. Monilla aikuisilla opiskelijoilla on myös aikuistumisen kynnyksellä olevia lapsia. Elinan tytär Riina, joka on lukiossa, oli täydellä panoksella mukana äitinsä opinnoissa, sparraten milloin mitäkin oppimistehtävän tekoa.
Onnea Elinalle uudessa tehtävässä ja menestystä Silmäsairaalalle!
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.