torstai 14. helmikuuta 2013

Vahvana ajan virrassa, Niina Meskus

Niina Meskus
Niina Meskus on aloittanut tammikuussa 2013 opiskelun Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopinnoissa. Hän työskentelee yksikön päällikkönä Esperi Oy:n Käpytien yksikössä Tampereella. Hänestä jos kenestä voi sanoa, että uralla on tullut nähtyä ja koettua monenlaisia organisaatioita, vierivä kivi ei ole päässyt sammaloitumaan. Niina on valmistunut sairaanhoitajaksi vuonna 1999 Turun terveydenhuolto-oppilaitoksesta. Hän  työskenteli aluksi yliopistosairaalan syöpäsairauksien osastolla ja suoritti siellä myös Lääkemarkkinoinnin erikoistumisopinnot. Hän ei kuitenkaan siirtynyt lääketeollisuuteen, vaan jatkoi valmistuttuaan syöpäsairaiden hoitotyössä. Hän koki, että osaamista tulisi laajentaa potilaiden henkisen hyvinvoinnin alueella ja työn ohella tuli suoritettua myös psykoterapeuttiset opinnot. Elämä heitti siinä vaiheessa Tampereelle, jossa hän aloitti yliopistosairaalan urologisella poliklinikalla, työskennellen samalla myös muilla osastoilla ja myös Tekonivelsairaala Coxassa. Tammenlehväkeskuksessa hän sai vakituisen työpaikan, mutta kolmivuorotyö ei siinä vaiheessa tuntunut omalta. Attendosta Nokialta hän sai "osaesimiehen" työn ja varsin pian hän siirtyi kokonaan esimiestehtäviin ja viime keväänä kilpailijalle Esperiin.

Toimipaikka Käpytiellä
Käpytien Esperissä hän toimii esimiehenä 12  vakituiselle kotipalvelun työntekijälle ja kirjoilla on kolmisenkymmentä keikkatyötä tekevää lisäksi. Etäjohtamista on lisäksi Mänttä/Vilppulan, Ruoveden ja Forssan alueilla toimivalle Esperin henkilöstölle. Käpytiellä toimiva Esperi toteuttaa Tampereen kaupungin ostamaa kotipalvelua ja myös Kangasalalla on asiakkaita. Käytössä on 11 autoa ja toiminta on ympärivuorokautista.Käpytieltä käsin toimii myös turvapuhelin-palvelu, työvuorossa on  ympärivuorokautisesti 3 lähihoitajaa. Hälytyksiä on vuorokaudessa 20-30. Tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan, vakavia sairauskohtauksia, kaatumisia ja myös turvan hakemista. Maksajana Tampereen kaupunki säätelee tarkasti palvelun toteutumista, samoin myös kotipalvelun laatua.
Niina kokee haasteellisimmaksi työssään rekrytoinnin ja työvuorojen miehittämisen ja tietysti sen, että henkilöstö jaksaa tehdä haasteeellista ja monipuolista työtään lämmöllä ja palvellen. Toistaiseksi työntekijöitä on riittänyt, mutta kilpailu hyvästä ja laadukkaasta työvoimasta on tosiasia Tampereellakin. Maahanmuuttajia ei vielä ole pystytty rekrytoimaan, koska kielitaito ei ole hakijoilla riittänyt. Kesäksi on suunnitteilla asiakkaiden ulkoilutus-palvelua työllistämistuella.
Capmanilla on suurin omistus-osuus Esperissä ja yritysostot arkipäivää. Bonusjärjestelmä on käytössä ja Niinakin odottaa nyt bonusrahoja, jotka voi käyttää henkilöstön hyväksi.
Niina on oiva esimerkki sellaisesta johtajasta, joka on ansainnut  kannuksensa hankkimalla osaamista monipuolisesti erilaisista työpaikoista sekä lisäkoulutusta sopivin väliajoin. Johtaja saa itsevarmuutta, kun on moniosaaja eikä sormi mene suuhun minkään tehtävän edessä asiakastyössäkään.
Johtaminen tuntuu omalta alalta. Koulutuksen hyödyn Niina on jo nyt kokenut. Omassa jaksamisessa on tukena positiivinen esimies, vaikkei hän Tampereella olekaan, etäsuhteena siis sekin. Niinasta tuntuu tosi hyvältä, että esimieheltä saa kannustavaa palautetta ja hän on tukena tarvittaessa.
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.