torstai 21. elokuuta 2014

Syysterveiset Koskiklinikalta

Kuulumiset Koskiklinikalta tuo Tiina Runne
Mukavaahan tuo oli palata loman jälkeen töihin.  Aurinko oli paistanut pinnan ruskeaksi ja mielen iloiseksi.  Ensin iloitsin siitä, että on paikka johon palata. Toiseksi iloitsin siitä, että haastetta piisaa. Huomasin, että tempauduin salasanan muistiin palauttamisen myötä ja alkuhämmennyksestä selvittyäni nopeasti kehittämistyön äärelle. Maailma oli lomani aikana muuttunut taas yksityisessä terveyspalvelukentässä astetta haasteellisempaan suuntaan.  Työpöydällä odottelivat kysymykset: kuinka Koskiklinikkana hoidamme lain velvoitteet?  Valmiuksien kehittäminen siirryttäessä KanTa-arkistoon (Kansallinen potilastiedon arkisto) on niistä yksi. Aloitamme siitä, mitkä ovat käyttämämme sähköisen tietojärjestelmän auditointivaatimukset, ovatko ne kunnossa ja mitä niiden käytännön toteuttaminen meiltä toimijana vaatii.  Jo siitä syntyy iso projekti. Pitää saattaa itsensä oikean tiedon äärelle ja omaksua iso määrä uutta. Systeemin pystyttämisen toisessa päässä odottavat  henkilöstön ja lääkäreiden kouluttamishaasteet. Asian pitää olla THL:n asettaman kansallisen aikataulun puitteissa valmis elokuussa 2015. Ei kun hommiin. Kun yksityinen sektori saadaan mukaan KanTaan – ollaan saatu yksi iso kansallinen hanke satamaan. Tavoitteena  on potilaan turvallisuuden lisääminen monipuolisesti.

Kesällä on esitelty tuotteita

Uusien tuotteiden kehittämistyö on hauskaa. Kyllähän noita uusia terveyspalvelupalvelutuotteita syntyisi kuin turkin hihasta, mutta toinen juttu on, ostetaanko niitä?  Tuotteen pitää olla  tarpeellinen, edullinen, parempi kuin kilpailijalla ja mieluummin ihan uusi innovaatio. Lisäksi osaamisen pitää olla huippua. Kehitä nyt tätä! Yritystä on ilmassa ja sopivan porukan ja innostavan innovointityön (karmea sana ) tuloksena voidaan niitä saadakin aikaan.  Samalla tapoja, joilla uusia tuotteita luodaan, täsmennetään ja kehitetään työkaluja projektien hallintaan. Koko henkilöstö on tässä mukana ja yhä enenevässä määrin myös asiakkaat. He ovat yrityksen voimavara.

Kesän vehreyttä sisätiloissa
Ihastuneen innostunut olen myös kehityskulusta, jossa sairaanhoitajan työn arvostaminen alkaa elää paremmin myös yksityissektorilla.  Perinteet ovat rasittaneet hoitotyön roolia, mutta vähitellen on näkyvissä hoitotyön itsenäisen aseman vankistuminen. Erikoiskouluttautuneet sairaanhoitajamme ovat asiantuntijoina osoittaneet kyntensä. Esim. haavahoitokäytäntöihin erikoiskoulutetun sairaanhoitajamme osaaminen, organisointikyky, näyttöön perustuvien  hoitokäytäntöjen hallinta ja opettamishalukkuus ovat  vakiinnuttaneet paikkansa lääkärikeskuksessa. Kaikki kysyvät Sirpaa, kun haavahoitotietoa tarvitaan! Asiantuntijasairaanhoitajien yksityisvastaanottokaan ei ole enää juhlapuhetta vaan mahdollista ja toivottavaa.

Kaikille kehittäjänaisille ja miehille innostavaa syksyä Koskiklinikalta!

Tiina Runne, kehittämispäällikkö

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.