tiistai 19. elokuuta 2014

Bill Clintonilla on synttäripäivä


Bill Clinton täyttää tänään 68 vuotta, onneksi olkoon! Hän oli Yhdysvaltojen 42. presidentti, demokraatti ja Arkansas'n kuvernööri, moneen kertaan valittu, vaihtelevalla menestykselläkin. Sieltä  hän kuitenkin ponnisti yhdeksi merkittävimmistä presidenteistä. Pitkällä ja komealla leijonan merkeissä syntyneellä Clintonilla oli viehätysvoimaa ja karismaa vaikka muille jakaa.
Joitakin vuosia sitten luin hänen 1000-sivuisen elämäkertansa ja pakko sanoa, että opin pitämään hänestä ja arvostamaan hänen osaamistaan, inhimillisyyttään ja johtajan taitojaan.
Kenellä meistä ei olisi heikkouksia? Aivan mielettömiin mittasuhteisiin nousi kohu Monica Lewinskystä, jonka pyörteistä Bill Clinton töin ja tuskin, nöyrtyen ja polvilleen lyötynä nousi ja selvisi. Ikävä kyllä, on aivan mahdotonta löytää mitään juttua hänestä niin, ettei Monicaa mainita.
Jos nyt katsoo taaksepäin, uskaltaa myös sanoa, että hän sai hyvää aikaan. Ainakin kassa oli rahaa täynnä ja monia uudistuksia vetämässä, kuten terveydenhuolto-uudistuskin, kaikki eivät vaan menneet putkeen.
Johtamiseen hän on tuonut kaksi tärkeää asiaa, joista erityisesti pidän ja jotka jälleen kerran synttäripäivän kunniaksi jaan.

Hillary Clintonin julkaisema synttärikuva
Ensimmäinen on, että älä koskaan tyydy kompromisseihin. Ne vievät kehitystä aina taaksepäin, johtavat pysähtyneeseen tilaan. Jos on kaksi eriävää mielipidettä, ei kannata valita kumpaakaan eikä ainakaan tehdä kompromissia, vaan etsiä yhdessä jokin uusi vaihtoehto.

Ja toinen: Älä yritä työntää käärmettä pyssynsuuhun. Jos jokin ei ota onnistuakseen, luovu siitä ja odota, kunnes aika on kypsä. Keskity niihin asioihin, joiden suhteen edetään!

Parhaillaan Bill Clinton valmistautuu isoisän rooliin, sillä hänen ja Hillaryn ainokainen tytär Chelsea saa vauvan.
Onnea ja kannat kattoon, Bill on kova poika myös parketilla!

Terkuin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.