sunnuntai 3. elokuuta 2014

Paljon onnea Barack Obama, 53 vuotta!

Honolulun pojalle Barack Obamalle ei aukea mikään iloinen synttäripäivä maanantaina 4.8. Arvostetut sanomalehdet ovat viime viikolla tylyttäneet laajalla rintamalla Obaman toisen presidenttikauden alkutaivalta ja sen tuloksia. Tärkeät kannatusluvut ovat pohjalukemissa.  Ei siis ole ihme, että aina niin iloinen ja nuorekas presidentti esiintyy nyt kasvot peruslukemilla.

Ei niin iloinen synttäriposeeraus
Facebookissa on ollut paljon vähemmän kannanottoja ja tilanteita kuin aikaisemmin. Helsingin sanomien kirjoituksessa 2.8. listattiin Obaman viisi kompastuskiveä. Obama sai perinnöksi George W. Bushilta katastrofaalisen taloustilanteen ja on onnistunut pahimman ylittämään, mutta se ei vielä riitä. Maassa on liikaa työttömyyttä ja ikäviä tarinoita esimerkiksi asuntokuplan jäljiltä.
Vuoden 2010 kongressivaalit olivat Obaman kannalta hankalat siksi, että republikaanit saivat enemmistön edustajainhuoneeseen, mikä halvaannutti uudistukset. Kuherruskuukausi lehdistön kanssa on ohi ja monet mediat ovat suorastaan kääntäneet kelkkansa. Tulee tuutin täydeltä negatiivisia asioita eetteriin.

Jos on sote-soppa Suomessa ollut sekava ja pitkä, se ei vedä vertoja USA:n terveydenhuoltouudistukselle. Sitähän yritettiin jo John Kennedyn toimesta 1960-luvulla, johon tärkeään uudistukseen hän valjasti veljensä Ted Kennedyn. Ei onnistunut. Ei myöskään Hillary Clinton miehensä presidenttikaudella. Bill Clinton on maininnut sen presidenttikausiensa suurimmaksi pettymykseksi. Vaikka Obama sai sen läpi, toteutus ei ole vieläkään varmaa eikä ainakaan loppuunviety.
Ulkopolitiikassakin on tullut takkiin. Obamaa syytetään siitä, että hän ei ole ollut riittävän kova Putinille, ainakaan republikaanien mielestä.
Eikä kotirintamallekaan kuulu hyvää. Ilmeisen vaiettu asia on, että presidenttiparin välit ovat viilenneet.

AP/Matt Dunham/Iltalehti
Nelson Mandelan muistotilaisuudesta otetut kuvat joulukuussa 2013 puhuivat omaa kieltään. Tanskan pääministerin Helle Thorning-Schmittin kanssa flirttailu sai Michellenkin vetämään herneen nenään ja joulunvietto Hawaijilla ei sujunut ilman riitelyä. No, tanskalaiset ovat iloisia ihmisiä ja pääministeri kuulu kaunotar, joten ei kai se vielä välejä kaada, mutta minua ainakin huolestuttaa se, että yhteiskuvia ei ole näkynyt, eikä Michellestä ole kuulunut mitään. Viimeisin kuva on tunnelmaltaan - no - mitä siitä nyt sanoisi -  ei ainakaan lämmin, pikemminkin kaihoisa.


Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja saamme syntymäpäivän kunniaksi positiivisia uutisia. Kaikkea hyvää, elämää on edessä ja maailma tarvitsee esikuvia!

 Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.