sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kreutzwaldin Silmäkeskuksessa asiakkaana

Nostin tämän kesäkuussa kirjoittamani artikkelin "päivän" jutuksi, koska nyt puhutaan lehdissä Viron terveyspalveluista. Asiakkaan kokemus on arvokas jaettavaksi ja tässä yksi.

Kreutzwaldin Silmäkeskus Tallinnan keskustassa, Kreutzwaldi-kadun ja Narva maantien kulmauksessa, on  aloittanut toimintansa lokakuussa 2013. Sisarklinikka Mustamäellä on toiminut jo yli kymmenen vuotta ja vakiinnuttanut asemansa myös suomalaisten keskuudessa.
Kreutzwaldin Silmäkeskus kuuluu Medicine Estonia -klusteriin,joka yhdistää Viron parhaat ja tunnetuimmat terveydenhuoltopalveluiden tarjoajat, jotka erottuvat muista tasokkaan hoidon, edistyksellisyyden ja potilaskeskeisen suhtautumisensa ansiosta. Klusterin jäsenet ovat valmistautuneet erityisesti ulkomailta saapuvien potilaiden hoitoon. Niiden korkeatasoiset palvelut kattavat miltei kaikki terveydenhuollon alat.
Linkki Medicine Estonian sivulle
Useat näistä palveluntarjoajista ovat hoitaneet ulkomailta saapuvia potilaita jo yli kymmenen vuoden ajan. Medicine Estonia -klusteriin kuuluvissa yrityksissä on ulkomaisille potilaille vastuuhenkilöt, joiden yhteystiedot löytyvät myös internet-sivuilta.
Artikkeli Medicine Estoniasta
Kreutzwaldin Silmäkeskuksen upouudet tilat ja viimeistä teknologiaa olevat laitteet takaavat erinomaisen toimintaympäristön. Hyvä  asiakaskokemus rakentuu ammattitaitoisesta henkilökunnasta, asiakkaan huomioinnista ja huolehtivasta ilmapiiristä. Silmälääkärit ovat erittäin kokeneita ja hankkivat täydennyskoulutusta kaikkialta maailmasta.
TtT Mervi Lepistö Care One Oy:sta lähti ottamaan selvää asiakkaan prosessista  suomalaisesta näkökulmasta.
Kreutzwaldin Klinikan internet-sivuilla voi tutustua laajaan palvelutarjontaan. Kukin tuote on kuvattu selkeästi ja hinnat on ilmoitettu. Kaikki myös suomen kielellä. 
Tutustu linkkiin:
palvelut ja hinnat

Merviä kiinnosti erityisesti Silmäpassi, joka on silmien terveystodistus. Se on asiakirja, jossa on tarkka kuvaus silmien terveydentilasta ja sitä voi täydentää jatkuvasti. Sen voi ottaa itselleen myös muistitikulle. Se sisältää seuraavaa: näköterävyys optikon tutkimana, silmälääkäri tutkii perusteellisesti silmän kaikki osat, silmien 3D-kuvan, antaa ohjeet, ennaltaehkäisevän hoidon suosituksen, lääkehoidon, ennusteet ja myös suositukset perheenjäsenille. Nämä tiedot ovat todella tärkeitä perinnöllisissä silmän sairauksissa. Silmäpassin työstäminen on kattava tutkimus, joten se on varattava etukäteen.

Silmäpassi
ASIAKASKOKEMUS

Heti klinikkaan sisään tullessa tuntee kokonaisvaltaisen huomioimisen. Ihminen ei jää yksin, vaan hänet otetaan vastaan ystävällisesti, kuin toivottu vieras taloon.


Odotustilassa tarjoiltiin teetä, saatavilla oli lehtiä, informaatiota ja koko ajan ihminen läsnä.  Kaikki toimi suomen kielellä. Muutenkin kohtelua voisi luonnehtia kunnioittavaksi ja arvostavaksi. Se näkyi mm. siinä, että asiakasta teititeltiin ja henkilökunnan käytös oli hillittyä, jopa nöyrää. Jokaisen työntekijän nimi oli kirjailtu työasuun.
Mervi Lepistö on terveystieteen tohtori, mutta hänellä on ura myös sairaanhoitajana eri leikkaussaleissa ja hän on toiminut osastonhoitajana. Siksi hänen huomionsa kiinnittyi aseptiikaan, siisteyteen ja puhtauteen. Ne olivat huippuluokkaa ja muutenkin toimintaa leimasi laadukkuus.

Silmäpassiin kuuluva tutkimus menossa
Asiantuntijuus näkyi ja tuntui, asiakas pystyi luottamaan tutkimuksiin kun laitteet hohtivat uutuuttaan ja tunsi olevansa tärkeä ja merkityksellinen, subjekti omassa asiassaan. Tuotteena on oma polku, ei silmälasit, mittaus eikä lääkkeet.


Silmäpassin sisältö tuntui järkevältä ja hyödylliseltä. Tutkimuksissa voidaan nähdä myös muita kuin silmäsairauksia. Ovathan silmät sielun peili.  Kun tutkimukset on tehty, toimii passi jatkosssa perustiedostona, jota voidaan vertailla seuraavilla kerroilla. Asiakas saa myös suosituksen, milloin tilanne kannattaa tarkistaa uudelleen.
Kreutzwaldin Silmäkeskuksessa ei tehdä leikkauksia vaan ne toteutetaan yhteistyökumppaneiden toimesta. Mustamäen sisarklinikassa tehdään myös erilaisia toimenpiteitä. Kuljetukset järjestetään silmäkeskuksesta käsin ja mahdollista on,  että saa kaihileikkauksen tyyliin "illaksi kotiin". Tietysti leikkaus tulee suunnitella ja sopia etukäteen. Joustavuus on avainsana. Virossa on paljon pieniä yrityksiä samoissakin rakennuksissa, jolloin yhteistyö koituu asiakkaan eduksi.

Kreutzwaldin Silmäkeskuksen sivuilta voi lukea eri "tutkimus- ja hoitopakettien sisällöstä ja kuten sanottu, hinnat ovat esillä. Pakettiin 60+ kuuluu optikon (optometristi) tekemä näöntarkastus, silmälääkärin suorittama silmien perusteellinen tarkastus, glaukooman ja silmänpohjan tarkastustutkimus huipputason laitteella (Heidelberg Spectralis) sekä mahdolliset konsultoinnit. Vastaanotto kestää 1,5 tuntia ja sen hinta on 200 euroa.

Terveys on meille jokaiselle kaikista tärkein. Tallinnan matkan tuliainen voisi hyvin olla silmien terveystarkastus. Myös kokemus laadukkaasta palvelusta on arvokas tuliainen.
Mervi Lepistö arvosti "passiaan". Tuntui turvalliselta, kun silmät oli huolellisesti tutkittu ja tulokset dokumentoitu.

Terveisin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.