tiistai 25. marraskuuta 2014

Tiimityöllä eduskuntaan

Kansanedustaja Hanna Tainio kirjoitti TAMKin julkaisuun "Johtamisen näkökulmat" (2010) artikkelin otsikolla "Asiakkaana äänestäjä". Hän on  ollut ääniharava monta kertaa Tampereella ja myös eduskuntavaaleissa. Hän kirjoittaa, että ehdokkaan, joka kerää ääniä, on erotuttava myönteisellä tavalla muista ehdokkaista. Tärkeitä kriteereitä valinnalle ovat ikä, sukupuoli, sopiva koulutus, työkokemus, poliittinen kokemus, sujuva esiintyminen ja ulkoinen olemus. Viimemainittu voi monille olla tärkein kriteeri sekä hyvässä että pahassa. Jos kuvista välittyy avoimuus, luotettavuus sekä tuttuus, ollaan jo pitkällä. Toisaalta liika näkyvyys alkaa ärsyttää, kuten jo nyt on joidenkin ehdokkaiden kohdalla käynyt. Mikään ei korvaa henkilökohtaista keskustelua, joka tapahtuu äänestäjän ehdoilla. On mentävä toreille, tapahtumiin ja markettien pihoille. Sen lisäksi, että on huolella tehdyt nettisivut tarvitaan myös aktiivista keskustelua sosiaalisessa mediassa, blogeja, lehtimainoksia ja julisteita.
On selvää, että ehdokas ei pärjää yksin. Hänen on koottava tukiryhmä, jolla on yhteinen tavoite ja  strategia. Mitä monipuolisempaa osaamista tukiryhmästä löytyy, sen parempi on tulos.

Katja Luojus on kansanedustajaehdokas

TtT Katja Luojus on nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän on koonnut tiimiinsä joukon vapaaehtoisia viemään projektin toivottuun lopputulokseen. Tiimiin kuuluvat Mira Perämäki, Outi Aalto, Juho Ojares, Satu Sepänniitty-Valkama ja Susanna Teuho.

Katjan tiimi
 Katja Luojus kertoo itse seuraavaa tiimin rakentamisesta ja sen toiminnasta:

"Kokemukseni kuntapolitiikasta on johtanut eduskuntavaaliehdokkuuteen Pirkanmaalla. Kansanedustajaehdokkaaksi pääseminen on jo sinällään saavutus paikallisella tasolla toimivalle kuntapäättäjälle. Ehdokkaaksi valinta ja koko kampanja-aika on suuri mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Tavoite on päästä oikeasti töihin eduskuntaan. Siksi kampanjointi on päämäärätietoista eikä pelkkää puuhastelua."

"Keräsin ympärilleni vaalitiimin, jonka tehtävä on pitää kampanjan langat käsissään yhteisvastuullisesti. Kampanjapäällikön paikan täytti nuori ja energinen kaupunginvaltuutettu Juho Ojares Ylöjärveltä. Teknisen yliopiston neljännen vuoden opinnot joustavat tulevana keväänä siten, että vaalitiimin ainut mies on kampanjan kantavana voimana. Juhon mielestä on mukava tehdä tiimityötä yhdessä aktiivisten ihmisten kanssa. "

Hanna Tainio toteaa aiheesta artikkelissaan näin: "Yksi on kuitenkin ylitse muiden, nimittäin vaalipäällikkö. Hän on se käytännön työrukkanen, joka on valmis uhraamaan kaiken vapaa-aikansa yhteisen päämäärän hyväksi. Hyvä vaalipäällikkö on siis kultaakin kalliimpi."

"Vaalitiimin muut jäsenet ovat naisia, koulutuksen ammattilaisia, joilla osalla on lisäksi vankka terveydenhuollon kokemus, kuten minulla itsellänikin. Ylöjärven Kokoomusnaisten puheenjohtaja Satu Sepänniity-Valkamalla on vankin puoluepoliittinen ja järjestötoiminnan osaaminen. Susanna Teuho puolestaan tuo tiimiin aktiivista ja energistä toimintavirtaa sekä henkistä selkärankaa minulle vaikeissa kampanjatilanteissa. 
Markkinoinnilla ja näkyvyydellä sosiaalisessa mediassa on iso merkitys. Vaalitiimiin tuovat tämän alueen osaamisensa Outi Aalto ja Mira Perämäki.  Mira on todellinen some-osaaja ja taitava valokuvaaja, joka huolehtii pysäyttävistä ja intensiivisistä vaalikuvista. Hänellä on taitoa tarkkailla käymääni keskustelua ihmisten ja ympäristön kanssa ja ennen kaikkea vangita nämä hetket digikameralleen. Miran mielestä tämä on parhaimmilaan yhteiskunnallista vaikuttamista kampanjanmittaisessa projektissa. Outi haluaa olla tuomassa korulauseiden ja kuvien lisäksi esille ihmisen projektin takaa. 

Katja ja Outi Aalto

Hanna Tainio ilmaisee asian näin artikkelissaan: " Tukiryhmässä tulee olla sekä konkareita että ensikertalaisia. Konkareita tarvitaan,  jotta voidaan hyödyntää aikaisempien vaalien hyviä ja välttää huonoja kokemuksia. Konkarit myös tietävät, minkälaista työtä ehdokkaan hyväksi tarvitaan ja miten se toteutetaan. Uudet voimat taas tuovat uusia ja raikkaita näkemyksiä."
Tiiminsä avulla Katja Luojus haluaa  päästä koko Pirkanmaan tietoisuuteen. "Hyvän kampanjan tulee matkallaan näkyä, kuulua, tuntua ja maistua elämänmakuiselta. Tavoitteellinen kampanjointi on yhteispeliä, ehdokkaana en sitä omista vaan tiimi omistaa minut ja jakaa sen omistajuuden pirkanmaalaisten kanssa. Projektin mittainen vaalikampanja tuo potkua arkeemme, jossa kaikille halukkaille löytyy tilaa." Katja Luojus (KOK) on Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Kansanedustaja Hanna Tainion mukaan äänestäjiä ei tule koskaan aliarvioida.Voi olla eduksi, jos näkyy naistenlehdissä tai lööpeissä, mutta varovaisesti ja harkiten. Viime aikoina on ollut kiitettävästi negatiivista julkisuutta. Vanha ja viisas neuvo on, että parasta on aina pysyä totuudessa, jottei joudu jälkikäteen paikkailemaan.

Aikaisempi artikkeli Katja Luojuksesta

Onnea molemmille ehdokkaille.
Terkuin Seija Telaranta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.