perjantai 19. kesäkuuta 2015

Palvelua lämmöllä ja hyvällä asenteella Tallinnassa

Juhannusaatto aukesi Tallinnassa viileänä ja pilvisenä. Se ei kuvaa kuitenkaan tunnelmaa, joka ihmiselle tulee kun ajautuu palveluiden pariin täällä. Alkukesän aikana olen käynyt asiakkaana monenlaisissa hyvinvointipalveluissa. Hammashoidon, sellaisen kuin Suomessa tekee suuhygienisti, täällä tekee hammaslääkäri. Hän ohjasti huolellisesti miten välttää värjäytymiä ja pitää hampaat hohtavina. Vihreä tee kuulemma on tosi paha värjääjä. Minua viehätti  paitsi ohjaus suun terveyteen myös se, että esteettisyys ja kauneus oli keskeinen huomion kohde. Ympäristö oli elegantti muttei ylihieno. Ei tullut  tunne, että seinistäkö täällä maksan. Hinta ei ollut paljoakaan Suomen vastaavaa halvempi, mutta kokonaisvaltaisuus ja asiakkaan arvostaminen ylittivät tavallisen kohtelun.

Vastaanottoaula
Suihkulähde solisi viehättävästi
Pienessä vaivassa lääkärissäkäynti oli tosi miellyttävä kokemus. Tallinnan ID-kortin omaavana ei tarvinnut muuta kuin korttia näyttää. Sama juttu apteekissa. Hämmästyttävää oli, että lääkäri kysyi parikin kertaa sähköpostilla jälkikäteen miten on vaiva parantunut.
Ravintoloita nousee kuin sieniä sateella ja myös omistajanvaihdokset ovat arkipäivää. Samalla voi taso muuttua yhdessä yössä kuten on käynyt lähiravintolallemme Restoran Kadriorgille. Telliskivi on suomalaistenkin suosimaa aluetta. F-Hoone on tuttu ja suosittu paikka. Kadun toisella puolella on virolaisen julkkiskokin Anni Arron retrotyylinen trendikäs bistro Kukeke (linkki) entisen veturitehtaan tiloissa. Ruoka on sesongin raaka-aineista valmistettua maukasta arkiruokaa. Kiva kokemus, menneen maailman viipyvää tunnelmaa!

Kukeke, Telliskivi 57
Umami on toinen uusi tuttavuus, jossa tarjotaan korkeatasoista lähiruokaa. Ravintola on Mustamäellä, alle 10 kilometrin päässä keskustasta vanhassa omakotitalossa. Lounasaikaan paikka oli tupaten täynnä. Eli pitää paikkansa, että sinne tullaan keskustastakin nauttimaan huippukokkien aikaansaannoksista. Paikan omistavat Janno Lepik ja Kristjan Peäske, joista viimemainittu oli paikalla ja tarkkaili tilannetta. Ihana tunnelma kun ensin oli paikan löytänyt tiheiden puiden lomasta keskeltä vilkasta risteystä. linkki

Umamin piharavintola
Kesää odotellessa


Samojen omistajien kuin Umami on vanhan kaupungin korttelien keskellä bistro Leib. Juhannusaaton lounaalla oli ihana tunnelma ja sopivasti alkoi aurinkokin paistaa. Näiden huippukokkien molemmissa ravintoloissa huomio kiinnittyi myös siihen, että  nuoria tarjoilijoita oli tosi paljon. Palvelu toimi, ruoka oli lämmintä ja maukasta.
linkki
Näissä merkeissä iloista juhannusta kaikille lukijoilleni.
Terveiset Tallinnasta Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.