keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Johtamisen näkökulmat -julkaisu on tullut painosta

Johtamisen näkökulmat -julkaisussa on kuutisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa kirjoittanut näkemyksiään BSC:n (Balanced Scorecard) neljän näkökulman rakenteella. Talousnäkökulma, henkilöstönäkökulma, prosessinäkökulma ja asiakasnäkökulma. Lisäksi alueemme strategisen tason johtajat, merkittävien organisaatioiden johtajat, ovat kirjoittaneeet todella mielenkiintoisia artikkeleita aiheesta. Heistä mainittakoon Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Matti Lehto, Hatanpään sairaalan johtaja Juha Räsänen. Yksityistä puolta edustaa Koskiklinikan johtaja Kari Varkila.
Olemme saaneet sekä artikkelin kirjoittajaksi että luennoitijaksi IT-alan pioneerin Alex Niemisen mediatoimisto N2:sta, hänen aiheensa on sosiaalinen media. Alex on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon,  organisoituaan Tsunamin tiedotuksen.
Nykyään puhutaan paljon ikäjohtamisesta ja hiljaisen tiedon siirtämisestä. Työmarkkinoilla on myös iso joukko ns. y-sukupolvea, nuorta sukupolvea, jota myös tulisi osata johtaa. Tästä aiheesta pitävät esitelmän Piritta Karttu ja Sari Antikainen. He ovat esimiehiä Taysissa. Tekonivelsairaala Coxa on hyvästä henkilöstöjohtamisesta palkittu työpaikka, siitä kertoo hoitotyön johtaja Tuula Rantala.
Maailman laatupäivä on myös huomenna, 11.11. Joitakin vuosia sitten kauppias, talousneuvos Simo Lignell ja hänen yrityksensä K-supermarket Länsitori sai Laatupalkinnon. Meillä on ilo kuulla myös hänen yrityksensä matka palkituksi laatukaupaksi, hyväksi ja turvalliseksi paikaksi asioida ja ostaa ruokansa.
Mainittakoon lisäksi, että Simo Lignell otti huomioon myös yhteiskuntavastuun ja sosiaalisen vastuun, sillä hänet on palkittu myös vajaatyökykyisten työllistämisestä. Samaan aikaan, jolloin Peter Drucker nosti sen menestyvän organisaation tunnusmerkiksi. Ei siis olla hitaita hämäläisiä.
YLE Tampere on asiassa mukana, kuuntele huomenna uutisia ja lähetystä klo 10.30 alkaen. Silloin puhutaan johtamisesta.
Julkaisua voit ostaa TAMKin julkaisumyynnistä. Hinta on 38euroa. Julkaisussa on lähes 500 sivua täyttä asiaa johtamisesta.
Seija Telaranta

1 kommentti:

  1. Tänään maailman laatupäivänä saimme kuulla loistavia luentoja "Johtamisen näkökulmat" -seminaarissa TAMK:issa. Asiantuntijat luennoivat mielenkiintoisista aiheista ja me opiskelijat kuuntelimme tarkkaavaisena. Ehkä jonain päivänä mekin olemme puhujien roolissa kunhan ensin opiskelemme ja saamme kokemusta johtamisesta!

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.