sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Terveisiä Tukholmasta

Johtajakurssien opintomatka Tukholmaan tehtiin viime viikolla. Kuten tällä sivulla olevasta matka-ohjelmasta ilmenee, kohteemme olivat Attendo Care, jo vuodesta 1987 toiminut yksityinen palveluiden tuottaja ja Rinkeby-Kistan kaupunginosan hallintoyksikkö. Opintomatkan ydinteemat olivat palveluiden laatu, asiakas valitsijana sosiaali- ja terveyspalveluiden suhteen sekä monikulttuurisen työyhteisön johtaminen.
Tutustuminen Attendo Caren toimintaan oli lievästi sanottuna valtava elämys. Toiminta perustuu tutkimukseen, "evidensbaserad praktik". Johtaminen on ammattimaista ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehditaan monipuolisesti.

Kista-Rinkeby on yksi Tukholman 14:sta kaupunginosasta. Se on 45 000 asukkaan kansojen sulatusuuni, jossa on jo sukupolvien ajalta kokemusta monikulttuurisesta elämästä. Saimme mielenkiintoisen tietopaketin ja kokemuksia monimuotoisen asiakaskunnan ja henkilöstön johtamisesta. Mielenkiintoista oli myös huomata, että uruguaylaiset, kurdit, iranilaiset ja suomalaiset eivät ole pelkästään työntekijöinä, vaan jo esimiehinä. Kaupungintalolla pidetyn informaatitilaisuuden jälkeen jakauduimme ryhmiin ja tutustuimme dementiakoteihin, päihdehoidon yksikköön, päiväkotiin ja vammaispalveluihin. Suuri dementiahoito-kerrostalo oli jakautunut eri kansallisuuksia edustaviin yksiköihin. Latinokodissa soi latinomusiikki ja sisustus noudatti kulttuurin perinteitä. Vastaavia yksiköitä oli monen muunkin kulttuurin edustajilla.
Tukholma tuotti taas oppimiskokemuksia!

Lue lisää seuraavista linkeistä:

– Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.