maanantai 8. marraskuuta 2010

Näivettymisen estäminen

Stephen R. Covey (2001, 302-323) antaa kirjassaan johtajille ohjeita jaksamiseen ja hyvän vireen ylläpitämiseen. Sielulliseen ulottuvuuteen kuuluu sitoutuminen valitsemaansa arvomaailmaan ja  itsensä kehittäminen mm. lukemalla monipuolista kirjallisuutta. Maailmankirjallisuuden klassikot kuuluvat ehdottomiin voimanlähteisiin, mutta monipuolisesti valittu  muukin kirjallisuus sopii.

Sain juuri luettua Rollari Keith Richardsin muistelmakirjan "Elämä". Se on yli 500 -sivuinen kuvaus elämästä huumeiden vietävänä, musiikiinteosta, kiertueista ja vähän perhelämästäkin. Olen lukenut sekä hänen että monien muiden rock-muusikoiden vastavia muisteluita mielenkiinnosta nuoruuttani kohtaan. Olin kova Rollari-fani ja todella muistan sen valtavan muutoksen nuorten elämässä, kun siirryttiin jakkupuvuista farkkuihin.
Kirjaa sen kummemmin analysoimatta, minua kiehtoi siinä pari asiaa:

Keith ja kitara
Keith sai pikkupoikana ensimmäisen kitaransa ja heti löytyivät Malaguenan tahdit. Musikaalinen äiti piti soittoa niin upeana, että luuli sen tulleen radiosta. Kun Doris -äiti oli kuolinvuoteellaan, istui Keith jalkopäähän ja tyttärensä kehoituksesta tapaili säveliä ja päätyi Malaguenaan.Seuraavana aamuna äiti oli sanonut, että Keithin soitto oli eilen epävireistä!
Kirjassa on myös ruokaresepti. Makkaraa ja perunamuusia. Mitä siitä opin on, että makkarat pitää laittaa kylmälle paistinpannulle, sillä tavalla ne kuumenevat parhaiten.

Patti Hansen työssään
 70-luvulla ihailin Keithin vaimon Anita Pallenbergin tyyliä ja minulla oli Kensington Marketista Kensington High Streetiltä ostettu Afgaani-turkki. Ja muutenkin stailasin itseni hänen tyyliinsä. Idolilla oli kuitenkin vaikea elämä huumeiden vuoksi, mutta hän on selvinnyt ja on nyt onnellinen isoäiti ja harrastaa puutarhanhoitoa.
Kirja päättyy Keithin puusta putoamiseen vuonna 2006. Olisi ollut mielenkiintoista lukea vielä näistä viimeaikaisista vaiheista. Löysin kuitenkin eilen elokuun 2010  Voguen, jossa hänen nykyinen vaimonsa (28 vuotta avioliittoa) Patti Hansen kertoo selviytymisestään vaikeasta syövästä, raskaasta leikkauksesta ja muusta hoidosta.
Patti Hansen syöpähoitojen jälkeen
Hän kertoo selviytymistarinansa muotilehdessä rohkaistakseen naisia, koska se on ollut hänen elämänsä kanava kuuluisana valokuvamallina.

Kuvassa kauniit tyttäret Theodora ja Aleksandra. Omena ei ole kauas puusta pudonnut, jos puu on äiti.

 Mitä tekemistä tällä on johtamisen kanssa? No ei paljon mitään, mutta toimii aasinsiltana alussa mainittuun Coveyn ajatteluun.
Estä aivojen näivettyminen! Lue lisää Coveyn kirjasta. Tie menestykseen. Gummerus 2001.

 Seija Telaranta


Päivän Keith

Ja tässä vaimo Patti Hansenin kanssa


Kuvat Facebookissa julkaistut marraskuussa 2016

1 kommentti:

  1. Kiitos lukijani, kun luette edelleen näitä vanhempiakin kirjoituksiani. Iloksenne fb-kaverini Keithin viimeisimmät kuvat.
    Joudun lisäämään ne yläpuolelle teknisistä syistä.
    Mukavaa joulun aikaa teille.

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.