perjantai 13. heinäkuuta 2012

Helppo hymyillä...

Voittajan on helppo hymyillä, mutta lisäisin tähän, että sama pätee ihmiseen, joka osaa asiansa. Ajattelin tätä Arja Korisevan ja hänen säestäjänsä Jouni Someron konsertissa "Niin kaunis on maa" viime tiistaina Viljakkalan kirkossa.

Arja Koriseva ja Jouni Somero
Koskaan en ole nähnyt Viljakkalan kirkkoa niin täpötäynnä enkä usko, että montaakaan kertaa on tarvittu liikenteenohjausta kirkkopihalla, nyt tarvittiin.  Viljakkalan kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1843. Se on C.L. Engelin piirtämä ja harvoja puurakenteisia 1800-luvun alkupuolen Empire-tyylisiä kirkkoja maassamme.
Puolitoistatuntinen ohjelma sisälsi kaikille rakkaat hengelliset laulut, joista mainittakoon Oi katsohan lintua oksalla puun, Päivä vain, Niin kaunis on maa ja Suojelusenkeli.


Se, mikä hienon tunnelman lisäksi teki minuun vaikutuksen oli, että ei tarvinnut jännittää kuinka laulaja selviää, ei tullut mieleen skandaalit eikä esiintyjä tarvinnut sanoja tuekseen, vaan kaikki sujui. Ihan väkisinkin tuli mieleen, että kun osaa asiansa, helpottaa se myös muiden oloa. En ole aikaisemmin nähnyt Arja Korisevaa livenä kuin kerran, mutta joka kesä muita esiintyjiä kirkkokonsertissa. Ero oli valtava. Koriseva tullessaan upeassa kirkkoon sopivassa iltapuvussa tervehti jokaista riviä, hymyillen ja vapautuneesti sekä otti tilan haltuunsa ensimmäisistä sävelistä lähtien lämpimästi ja positiivisesti. Oikein aukeni mitä tarkoittaa hyvä vuorovaikutus yleisön kanssa.


Jälkeenpäin olen ajatellut asiaa myös johtamisen näkökulmasta. Jotta pystyy hyvään suoritukseen, tarvitsee hyvän itsetunnon lisäksi myös huippuunsa viedyn osaamisen. Osaajan on helppo hymyillä ja suhtautua kanssaihmisiin myönteisesti. Ei tarvitse jännittää miten minun käy on yleisönä  oma henkilöstö tai isompi foorumi. Se vaatii koko ajan oman osaamisen päivitystä ja vaikka italialainen sananparsi sanoo, että paras on hyvän pahin vihollinen, tässä se ei päde. Itse asiassa kaikista parhaimmat, huiput alalla kuin alalla, tekevät aina hieman enemmän kuin muut. Jääkiekkoilija Teppo Nummisesta luin, että kun muut lähtivät harjoituksista hän jäi vielä kentälle. Christiano Ronaldo vaati huoneeseensa laitteet katsellakseen muiden pelaajien maalintekoa oppiakseen vielä enemmän. Lue aiheesta lisää Marshall Goldsmithin kirjaa käsittelevästä artikkelista: http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2011/07/ala-sano-ei-mutta-toisaalta.html

Johtajan hyvä osaaminen moninkertaistuu organisaatiossa. Esimerkillä johtaminen on käytännönläheinen tapa johtaa, eikä siihen tarvita kokouksia eikä erillistä ajanottamista. Aito esimerkillä johtaminen on omana itsenään olemista ja se onnistuu, kun hallitsee työnsä eikä tarvitse olla epävarma olemisestaan.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.