maanantai 2. heinäkuuta 2012

Naisjohtaja, voimaannu taiteesta

Naista johtajana tarkkaillaan edelleen eri tavalla kuin miestä. Se tuli taas  mieleen, kun luki juttuja Hillary Clintonin vierailusta Suomessa. Kirjoituksista löytyi paljon kaikille naisjohtajille tärkeitä asioita. Hillary Clinton on ottanut vallan itselleen, näyttää nauttivan siitä, on varma, positiivinen, kuulee ja kuuntelee kanssaihmisiään. Hänelle on myös tärkeätä ottaa aikaa itselleen ja keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin. Tekstiilitehtailijan tyttärenä häntä kiinnosti Marimekko, jossa hän viihtyi yhtä pitkään kuin politiikan parissa.

Hillary Clinton voimaantui Marimekossa
Naisjohtajan hyvinvointi on pieninä palasina maailmalla ja jokaisen kannattaa luoda oma hyvinvoinnin käsikirjoituksensa. Tänä ensimmäisenä lämpimänä päivänä luin vanhoja naistenlehtiä terassilla ja löysin aihetta avaavan artikkelin. Taideterapeutti Merja Lieppinen kehottaa voimaantumaan taiteesta. "Tee kotisi taidehankinnat harkiten. Mieti mitä tuntemuksia taideteos sinussa herättää. Voimaannutko teosta katsoessasi? Mieti mitä tuntisit, jos menisit teokseen sisälle. Tuntisitko olosi hyväksi sen maailmassa? Katso värejä ja muotoja. Vihreä tasapainottaa, sininen ja violetti rauhoittavat, keltainen auttaa keskittymään, punainen ja oranssi aktivoivat. Pyöreissä muodoissa on liikettä. Neliöissä on kulmia, joissa täytyy pysähtyä ja vaihtaa suuntaa. Jos kaipaat järjestystä elämääsi, valitse ympärillesi neliöitä. Jos elät tiukkojen sääntöjen mukaan ja etsit elämääsi virtaavuutta, ota ympyrämuodot osaksi elämääsi." (Gloria, maaliskuu 2012, 140.)

"Eyes"


"Red"

Joitakin vuosia sitten meille hankittiin ylempänä oleva taiteilija Juha Viirilän teos "Eyes" ja myöhemmin alla oleva "Red". Kun luin Merja Lieppisen tekstiä, tunnistin heti, miten suuri vaikutus taiteella on. Ihan joka päivä tulen iloiseksi ja tunnen itseni voimakkaaksi ja aktiiviseksi kun katson näitä naisia seinälläni. Lisäksi minusta tuntuu mukavalta, että näissä, kuten Viirilän muissakin tauluissa, nainen on kuvattu kauniiksi ja selkeät linjat antavat juuri sen kaivatun voiman tunteen.
Voimaannu taiteesta osoitteessa:  www.studiojuhaviirila.com/teos1_1.htm
Seija Telaranta




















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.