torstai 17. huhtikuuta 2014

Kihniössä yhteisöllistä huolenpitoa, ei kipakkaaAaamulehti 17.4.2014
Olipas mukava avata Tallinnan aamussa päivän Aamulehti ja juttu Kihniön vanhuspalveluista. "Mitään muresta ei ole", sanoo 90-vuotias Iida Koskinen.  Kaikki muutkin, joita haastateltiin olivat elämäänsä tyytyväisiä. Sitähän ei  ole liikkeellä oikein missään, että joku olisi vanhuspalveluihin tai muihinkaan kunnan palveluihin tyytyväinen tai niistä kiitollinen. Johtava hoitaja Heli Yli-Kauhaluoma sanoi  artikkelissa todella kauniisti että Kihniössä ei ole odotusaikoja vaan hoitava yhteisö.  Siitä kannattaisi ottaa moton strategiaan  muuallekin ja ryhtyä toimiin. Minulla on ollut ilo käydä parikin kertaa Kihniössä tutustumassa asioihin omin silmin kun TAMKin sosiaali- ja terveysalan johtamisen erikoistumisopinnoissa oli Kihniöstä osastonhoitajat Helinä Luoma ja Leila Pusa vuoron perään koulutuksessa.
Kihniössä moni asia on onnekkaalla mallilla

Lue tästä linkistä vierailustani Kihniössä. Artikkelissa kerrotaan myös tutkimuksesta, jossa todettiin, että Kihniössä asuvat Pirkanmaan onnellisimmat vanhukset. Onnellisuus tulee yhteisöllisestä huolenpidosta, joka luo turvallisuutta.

Monipuolinen koulutus avartaa näköaloja
Tästä linkistä löydät artikkelin, joka on julkaistu 30.8.2013, kun kollegani Mervi Lepistön kanssa kävimme Kihniössä. Tapasimme silloin hiljattain toimeensa tarttuneen johtavan hoitajan Heli Yli-Kauhaluoman. Hänellä on todella monipuolinen koulutus kuten artikkelin nimikin kertoo ja lämmin ote toimintaympäristöön, mikä siellä koettiin.
Kihniön kunnan verkkosivuja lukiessa jää varmaan jokaisen mieleen motto: Jos kärsit ruuhkista ja haluat elämääsi väljyyttä tai kotoisan vanhuuden, Kihniö on vaihtoehto.
Tähän lähtöön ei ole tuoreita kuvia Kihniöstä, mutta molemmissa mainituissa artikkeleissa on.


Tässä korvikkeeksi eilinen kevätkuva Tallinnasta. Kannattaa lukea myös Aamulehden artikkeli, niin tulee hyvälle mielelle.
Mukavaa pääsiäistä kaikille lukijoille.
Terkuin Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.