perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ole esimerkki paremmasta johtajuudesta

Iloista pääsiäistä
Tällä viikolla olemme saaneet kuulla, miten huonoa johtamista Suomessa on. Ihmiset ovat terveempiä kuin koskaan aikaisemmin, mutta siitä huolimatta sairauspoissaolot ovat maassamme huippuluokkaa. On tosi ikävää kuultavaa. Sosiaali- ja terveysalan johtajia on koulutettu johtajiksi esimerkiksi TAMKin erikoistumisopinnoissa yli kymmenen vuoden ajan.  Maakunta täyttyi innokkaista ja osaavista esimiehistä. Olen aika moneen edelleen jatkuvassa yhteydessä ja tapaan heitä. Uskallan sanoa, että hyviäkin johtajia on. Erikoistumisopinnoissa koulutettiin middle management -tasoa. Eli useimmilla osastonhoitajilla ja yksikön johtajilla on vielä esimies, parhaassa tapauksessa monta. Toiminta jää pakostikin rajalliseksi. Vaikka kuinka hyvin osaisi, aina ei voi niin toimia kuten haluaisi. Mikään yksikkö ei saa nousta ylitse muiden, se herättää pahaa verta.  Kello käy eikä sotea näy. Siksi nyt onkin paikka vaikuttaa. Purkaa päällekkäisyyksiä ja himmeleitä johtamisen tieltä ja edetä asiakas edellä.

Olen aina liputtanut ihmisen vapaan valinnan puolesta. Tein siitä gradunikin. Vapaus valita ei koske ainoastaan potilasta, vaan myös henkilöstöä. Vapaus valita työajoissa, vapaus oppia työssä uusia pätevyyksiä, pitää taukoa ja kun paikka on, työskennellä enemmän kuin toiset.
Kun esimies osaa perusasiat, on aika oppia uutta. Pitkät koulutukset ovat tulleet tiensä päähän, nyt haetaan täydentäviä paloja osaamiseen. Ilolla kerronkin, että

Mervi Lepistö, Care One Oy, on terveystieteiden tohtori, coach (ACC), enneagrammicoach ja enneagrammiopettaja. Mervi on toiminut esimiehenä  sote-alalla ja kehittämisen ja johtamisen YAMK:n vastuuyliopettajaana.
Hän on myös yksilöllisten ravinto- ja hyvinvointiohjauksien valmentaja funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta.
􏰀Minna Raiko, Mielenhelmi-konsultointi Kasvatustieteen maisteri, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja psykoterapeutti (YET) Toiminut globaaleissa HR ja HRD tehtävissä IT-alalla sekä kuusi vuotta yksityisenä yrittäjänä valmentavan  johtamisen ja onnistuvan organisaatiokulttuurin kehittäjänä
Mervi ja Minna ovat kehittäneet kolmen päivän "Johtajuuden 3.0 -valmennusohjelman", jonka tavoitteena on:

Valmennusohjelman ydin on yksilöllisten ja dynaamisten johtamisprofiilien tunnistaminen enneagrammin avulla. Enneagrammi on työkalu, joka tarjoaa alustan oman persoonan tutkimiselle sekä itsensä ja toisten hyväksymiselle. Kun tutustumme omaan reagointi- ja toimintatapaamme, luomme samalla sillan ainutkertaisiin kohtaamisiin vapauttaen muutosvoimat uudelle tasolle. Ajatukset muuttuvat konkreettisiksi käytännöiksi kun alamme hyödyntää koko inhimillistä kapasiteettiamme - ajattelun, tunteen ja kehon älykkyyttä - samanaikaisesti. Mallia käyttävät jo nyt mm. Maailmanpankki, IBM, Motorola, CIA, jne. 
Koulutus toteutetaan Tampereella ja sitä edeltää pilottipäivä toukokuussa. Lue siitä ja yhteystiedot osoitteessa: Pilottiseminaari

Näissä merkeissä Iloista pääsiäistä ja terveiset Tallinnasta.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.