torstai 13. tammikuuta 2011

Johtajakurssi 27 on täällä tänään

Tampereen ammattikorkeakoulun erikoistumisopinnoissa on tänään aloittanut sosiaali- ja terveysalan johtajakurssi numero 27.Aloitus on onnistunut hyvin ja tässä ensimmäinen ryhmäkuva. Opetussuunnitelma on rakennettu Balanced Scorecardin, organisaation strategisen ohjausmenetelmän, pohjalle. Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskeljan työtä. Siihen lasketaan mukaan koululla tapahtuva opetus sekä itsenäinen ryhmätyöskentely. Opiskelu tapahtuu 4 hengen ryhmissä, kuten muissakin johtajakoulutuksissa. Onhan elämä  muutenkin ryhmätyötä. Lähiopetusta on keskimäärin 3-4 päivää kuukaudessa, aina arkisin ja normaalina työaikana. Valmistumisjuhlat pidetään 8.12.
Internet on muuttanut opiskelua enemmän kuin mikään muu. Voimme seurata esikuvajohtajien työtä online ja saada reflektiopintaa johtajan työhön.Se tekee opiskelusta myös mielenkiintoisempaa ja kansainvälisempää. Opiskelijat saavat tuotoksiaan näkyvämmäksi kun on enemmän lukijoita. Se on haastavampaa ja palkitsevampaa. Sosiaalisen median käyttö opettaa myös avoimuuteen ja vastuullisuuteen uudella tavalla. Facebookissa on johtajakursseilta valmistuneiden ryhmiä, joissa voidaan käydä johtamiskeskustelua ja saada vertaistukea kun on tuulista. Siellä myös vaihdetaan kuulumisia ja kerrotaan uralla etenemisestä ja uusista tehtävistä.
Johtajakurssi 27 tulee olemaan läsnä täällä TAMKin johtamisen blogissa monella tapaa ja jakaa siten osaamistaan lukijoille.
Seija Telaranta

2 kommenttia:

  1. HYVÄ! Fiksun näköistä porukkaa! Tsemppiä opiskeluun toivottaa eräs taustajoukkolainen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, mukavaa että taustajoukot ovat hengessä mukana!Terkuin SEija

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.