sunnuntai 20. helmikuuta 2011

HUS:n korvasairaalan osastolla K6 on lämmin tunnelma

HUS on suuri sairaala

HUS:n silmä- ja korvasairaalan rakennuksen respaan tullessani oli heti hyvä vastaanotto, hyvä ettei virkailija saattanut minua ylös asti.
Pienillä asioilla voi luoda hyvän käsityksen. Osasto K6 on vasta remontoitu
yksikkö tässä 1951 valmistuneessa rakennuksessa.Osastolla hoidetaan sekä elektiivisiä leikkauspotilaita että päivystyksenä tulleita potilaita, jotka tarvistevat vuodeosastohoitoa. Potilaat ovat kaikenikäisiä, vauvasta vaariin.Osastolla toimii myös poliklinikka ja syöpähoitajan vastaanotto.Vuodepaikkoja   on 26, huoneet  pääosin 2 hengen huoneita.

Oh Anneli Huupponen ja aoh Riitta Takkinen
Kuvassa osastonhoitaja Anneli Huupponen ja apulaisosastonhoitaja Riitta Takkinen, joka parhaillaan opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulun Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopinnoissa, ryhmässä 27. Opettajalle on aina palkitsevaa ja avartavaa tavata johtajaopiskelijat heidän omassa miljöössään. Kuten jo tuli mainittua, tunnelma talossa ja osastolla oli hyvä ja positiivinen. Erityisen hieno asia on, että opiskelijan esimies on läsnä. Opiskelijan ei tarvitse olla yksin opintojensa kanssa, vaan  hänellä on keskustelukumppani omassa yksikössään, joka on kiinnostunut opinnoista. Johtajakoulutuksen yksi tavoite on, että kun opiskelija valmistuttuaan on muuttunut, katsoo johtamista ja omaa työtään eri näkökulmasta ja syvällisemmin, myös hänen edustamansa organisaatio on liikahtanut parempaan suuntaan.

Iso laiva kuten HUS uudistuu hitaasti, mutta johtaminen voi profiloitua edistykselliseksi ilman seinien uudelleenrakentamistakin.Hyvän työpaikan tekevät ihmiset, muu on kuitenkin vain rekvisiittaa. Koulutus on avainsana uudistusten läpivientiin ja muutoksen johtamiseen. Jukka Helander on apulaisosastonhoitajana saman klinikan leikkausosastolla ja suorittanut johtamisen opintonsa vuosi sitten. Oli todella mielenkiintoista kun hän tulla tupsahti osastolle kertomaan kuulumisensa ja johtamisen näkökulmansa.

Riitta Takkinen, Anneli Huupponen ja Jukka Helander
Leikkausosaston johtamisessa on monta liikkuvaa muuttujaa, ihan arkisessa työsuunnittelussa. Yhteistyön lääkäreiden ja muun henkilöstön ja lähettävien yksiköiden kanssa on oltava saumatonta ja sujuvaa. On luotava luottamukselliset suhteet, jotka rakentuvat avointen tapaamisten ja kohtaamisten avulla. Kauniit puitteet kohottavat tunnelmaa kuten tässä osasto K6:n henkilöstön taukotilassa, jossa on myös parveke ja aivan upea näköala. Osastonhoitajan kertoman mukaan elegantti taukotila toimii rentouttavasti, koska nyt jo on tullut palautetta, että tuntuu kuin siirtyisi aivan muualle, pois työn äärestä. Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.