perjantai 18. helmikuuta 2011

Sosiaalinen media johtajakoulutuksen tukena

Internet on muuttanut opetuksen työtapoja ja työvälineitä enemmän kuin mikään muu opetuksen historiassa. Sähköpostin ja korkeakoulujen oppimisympäristöjen avulla tietoa voi siirtää, muokata ja käyttää hyödykseen paikasta riippumatta. Facebook on muutamassa vuodessa noussut pienestä opiskelijapalvelusta verkon sosiaaliseksi suurvallaksi, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen säätyyn katsomatta, mutta myös tiedon, sisältöjen ja palveluiden jakamisen.

Kuvaviesti Valkoisesta talosta
  Sosiaalinen media on myös edesauttanut opetuksen kansainvälistymistä ja ajankohtaisen materiaalin hyödyntämistä. Ei ole hullumpi juttu olla Obaman Facebook-ystävä. Se antaa mahdollisuuden reaaliajassa seurata tärkeitä tapahtumia ja Obaman vastauksia kulloinkin esillä oleviin asioihin. Kuka hyvänsä johtaja voi reflektoida omaa toimintaansa tähän maailman ykkösjohtajaan: Avoimuudessa, tiedottamisessa, tunteiden ilmaisemisessa ja jakamisessa sekä siinä, miten hän arvostaa toisten työtä. Hän myös puhuu tavallisen ihmisen kielellä, ei liturgiaa ja on aidosti läsnä kansalaistensa elämässä kuvin ja sanoin.

johtajakurssi 23 Tukholmassa
Johtajakoulutuksessa meillä on monipuolisia mahdollisuuksia erilaiseen vuorovaikutukseen sosiaalisessa mediassa. Paitsi että meillä on elävien ja toimivien johtajien kannanottoja  johtamisen ilmiöihin, esikuvana olemiseen, muutoksen johtamiseen, henkilöstön hyvinvoinnin johtamiseen, prosessien ja asiakkuuksien johtamiseen sekä taloudellisiin asioihin, voimme havainnoida johtajan esiintymistä, pukeutumista, kielen käyttöä ja vaikkapa tapaa puhua henkilöstöstään.Oma johtajuus rakentuu myös hyviä esimerkkejä seuraamalla, analysoimalla ja vertaamalla omaan toimintaan.
Facebook on tarjonnut hyvän kanavan valmistuneille johtajakurssilaisille jatkaa ja jakaa opittua johtajuutta. Facebookin ryhmät ovat kunkin kurssin suljettuja huoneita, joiden puitteissa jaetaan kokemuksia, tapahtumia,  konsultoidaan sekä pidetään yllä hyvin tärkeätä verkostoa.Tämä johtamisen blogi tuo taas informaatiota kaikille johtajille ja auttaa johtajakoulutukseen hakeutuvia jo edeltäkäsin tutustumaan tuotteeseen "Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla". Blogissa voi myös seurata eri ryhmien tuotoksia ja saada tietoa opetuksen sisällöstä.

Mikään ei kuitenkaan korvaa sitä iloa, joka syntyy lähiopetuspäivinä, kun saamme olla lähellä toisiamme ja vaihtaa kuulumisia ja tunteita toinen toistamme kuullen ja tukien.
Opintomatka on yhteisen taipaleen huipennus eikä sitä ainakaan vielä ole tehty virtuaalisesti. Tukholman reissu on hyvä kokemus turneekestävyydestä, sillä sitä johtaja tarvitsee päivittäin. Kuvassa Jukka Helanderin, Mari Pölkin ja Päivi Veramo-Leivon  juttutuokio Tukholman Söderissä aamukahvin jälkeen.
Johtajaksi opiskelu on iloista, kansainvälistä ja vuorovaikutteista kaikilla kanavilla! Seija Telaranta

1 kommentti:

  1. Olipa selkeä ja avarakatseinen, moderni näkemys. Obama oli toppen!

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.