keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Avoimuus tuntuu mukavalta

 Johtaminen tarvitsee esikuvia! Minusta ainakin tuntuisi mukavalta, jos esimies informoisi ajatuksistaan ja tekemisistään lyhyesti ja positiivisesti. Henkilöstö olisi aina ajan tasalla siitä, mitä johtaja ajattelee. Tämä tuli mieleeni kun tänä aamuna oli Facebookissa viisi  postia Obamalta. Parilla lauseella hän kertoo kansalleen oman kantansa päivän tapahtumiin ja  informoi mistä saa tietoa suojautumiseksi lumimyrskyssä, työpaikkojen lisäämisestä, kilpailukyvyn parantamisesta, terveydenhuolto-uudistuksen tiimoilta tulleista kommenteista ja afrikkalais-amerikkalaisen historin kuukaudesta.

Tämän kuvan kommenttina oli, että Obama keskustelee lumimyrskystä turvallisuuspäällikön kanssa
Tämän päivän esimiehet viettävät ison osan työajastaan kokouksissa. Usein niiden sisällöstä ei henkilöstö tiedä mitään ja siksi niitä vähätellään ja ihmetellään, varsinkin, jos esimies sanoo;" minulla on nyt kiire kokoukseen, kerro nopeasti mitä sinulla on asiaa". Onko kokous tärkeämpi kuin henkilöstön asiat? Kerro siis aamupalaverissa missä päiväsi vietät.Mihin kokouksiin osallistut, mikä on mielipiteesi esillä oleviin asioihin ja keitä tapaat päivän kuluessa. Ja vaikkapa puhelimitse tapahtuvasta asiakasneuvottelusta. Avoimuus tuottaa hyvää, keskustelua, vuorovaikutusta ja yhteishenkeä.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.