keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Johtajakurssi 28 on kalkkiviivoilla

Kaksi johtajakoulutusryhmää, Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla 28 sekä Kehittämisen ja johtamisen yleamk -ryhmä 11 tekivät  legendaarisen opintomatkan Tukholmaan 8.5. Sitä ennen vietettiin päivä Helsingin satamassa  kehittämistehtävien seminaarissa. Illan jo hämärtyessä oli syytä kohottaa malja upeille töille ja tietysti sille, että yhdeksän kuukauden uurastus on ohi ja viikon kuluttua todistus kädessä.

Johtajakurssi 28
Ennen   opintomatkaa esitettiin kaikki työt neljässä aiheiden mukaan rakennetussa sessiossa. Yleamk-ryhmäläiset olivat tiimeittäin etukäteen tutustuneet töihin ja toimivat puheenjohtajina.

Maria Lepola, YLEAMK -ryhmä 11
Maria Lepola johti puhetta ensimmäisessä sessiossa, jonka teemana oli toiminnan johtaminen. Apulaisosastonhoitajan toimenkuva oli tärkeä kehittämistehtävän aihe, sillä sen avulla työyksikön johtamista selkiytetään kaikkia hyödyttävällä tavalla.Muut sessiot olivat strateginen johtaminen, henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö.
Kyllikki Pessi, Eija Mattila ja Pia Hannuksela



Jokainen opiskelija sai henkilökohtaisen palautteen ja vastasi esitettyihin kysymyksiin. Vasemmalla oleva Kyllikki oli kehittämistehtävänsä puitteissa projektissa, jonka tarkoituksena oli laatia bonuspalkkausmittaristo Taysin Sydänkeskuksen teho-osastolle. Eija Mattila profiloi Pirkanmaan Hoitokodin perehdyttämistä laatuauditoinnin palautteen perusteella ja Pia Hannuksela terävöitti johtajan hyvän vuorovaikutuksen merkitystä esimiestyössä tekemällä kyselyn henkilökunnalle Muuramen päiväkodissa.
Henkilöstöjohtaminen on hyvin keskeinen osaamisen alue esimiestyössä. Tänä päivänä on usein lähdettävä perusasioista ja selkiytettävä vastuita puolin ja toisin tavoitteena työhyvinvointi.

Minna Kankaansivu Luhatuulesta

Työhyvinvointia sivusi myös Minna Riekkolan ja kuvassa olevan Minna Riekkolan kehittämistehtävä.

Terhikki Ahonen
Terhikin aihe oli myös tärkeä. Hän laati esittelydiasarjan toimeentulotuesta Tampereen kaupungissa. On todella hienoa, että on laadukas esittely organisaatiosta ja sen toiminnasta, jota myös päivitetään kaiken aikaa. Siitä on hyötyä perehdytyksessä, opetuksessa, vierailujen järjestämisessä ja organisaation imagon kohotuksessa. Sen me koimme seuraavana päivänä Tukholmassa, Karoliinisessa sairaalassa, Sophiahemmetin korkeakoulussa sekä Stadsmissionin toimipisteissä.
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.