torstai 10. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 ainoa johtajakurssi

Mervi Lepistö ja Johtajakurssi 31
Johtajakurssi 31 aloitti tänään opintonsa, jotka päättyvät 12.12. Ensimmäinen kerta todella moniin vuosiin, kun vain yksi ryhmä aloittaa vuodessa. Itse asiassa en edes muista, koska on aikaisemmin näin ollut. Mutta nyt ovat kovat taloudelliset ajat. 22 onnellista pääsi opiskelemaan 79  pätevän hakijan joukosta. Meillä opettajilla onkin ollut ikävä tehtävä kertoa niille, jotka eivät päässeet opiskelemaan, että syksylläkään ei ole toivoa. Monen esimiesura onkin tullut näin päätökseen. Sosiaali- ja terveysala tarvitsee koulutettuja johtajia ja moni nyt aloittaneista kertoikin, että koulutus on edellytys, jotta esimiesasema vakinaistuu.

....ja toinen puoli luokasta
Ensimmäisenä päivänä kun siirryttiin rakennuksesta toiseen ja kirjaudutttiin oppimisympäristö Tabulaan olivat ilmeet vähän "vaiheessa". Monia kontaktipintoja kuitenkin löytyi opettajien ja opiskelijoiden välille. Moni edusti jo kolmatta polvea TAMKin johtajakoulutuksessa opiskelleita ja edeltäjien eteneminen uralla koulutuksen jälkeen on motivoiva tekijä. Jääkiekkotermein "Eteenpäin mennään", joskaan ei nilkat turvoksissa.
Opintojen tuotos on muuttunut ihminen Peter Druckeria lainaten. Liikahdus tapahtuu johtamisen ammattitaidossa. Joulukuussa kaikkien osaaminen on lisääntynyt ja johtaminen on saanut rakenteen.Johtamisosaaminen muodostuu neljästä osa-alueesta; talouden johtamisesta, toiminnan johtamisesta, henkilöstöjohtamisesta ja asiakkuuksien johtamisesta.
Ja onhan meillä myös esikuvia, Facebook-ystävä Barack Obama, jota voimme seurata.

Hyvällä asenteella
Ihan ensimmäinen oppi Obamalta on, että ole avoin ja kerro ihmisille mitä mieltä olet. Kun menet kokoukseen, joka henkilöstöstä voi tuntua jopa kummalliselta, että esimies juoksee kokouksesta toiseen pysähtymättä henkilöstönsä asioihin, kerro heille, mistä asioista tänään päätetään ja mitä mieltä olet. Minkä asian puolesta taistelet ja kysy myös henkilöstösi mielipide.
Tervetuloa opiskelemaan johtamista, ryhmä 31.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.