perjantai 2. toukokuuta 2014

Lakeuksien tähti ehdolla koko Suomen taivaalle!


Nyt kun ministeri Paula Risikko on ehdolla kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, nostin esiin uudelleen hänestä kaksi vuotta sitten kirjoittamani artikkelin (3.3.2012). Se on ajankohtainen myös tänään. Onnea kisaan, Paula! 

Kuva kokoomus.fi -sivulta
Sosiaali- ja terveysalan työntekijöillä on ylimpänä johtajanaan ministeri Paula Risikko. Hän on syntynyt vuonna 1960 ja alan koulutuksia riittää. Hän valmistui sairaanhoitajaksi Seinäjoen sairaanhoito-oppilaitoksesta, erikoistui ja opiskeli sairaanhoidon opettajaksi. Sen jälkeen terveydenhuollon maisteriksi Kuopiossa ja  terveystieteen tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 1997. Hänen väitöskirjansa on nimeltään Sairaanhoitajan työn nykyiset ja tulevaisuuden kvalifikaatiovaatimukset.

Sairaanhoitajien koulutussäätiö on palkinnut hänet vuonna 2011 Venny Snellmannin tunnusapurahalla ansioituneena sairaanhoitajien kouluttajana ja koulutuksen kehittäjänä. Väitöskirjassaan hän kuvaa sairaanhoitajan työn vaatimuksia ja tulevaisuutta seuraavasti: "Sairaanhoitajan työn vaatimuksissa korostuvat ihminen ihmiselle -vaatimukset: vuorovaikutusvalmiudet, empaattisuus, ystävällisyys, vastuullisuus, huolenpito, ihmisen monien ongelmien kokonaisvaltainen kohtaamis- ja auttamisvalmius ja muutoksen hallinta". 
"Tulevaisuudessa painottuvat entistä enemmän moniammatilliset yhteistyövalmiudet, tutkimus- ja tiedonhankkimisvalmiudet, johtamisvalmiudet ja potilaan itsehoitoa tukevat valmiudet"

Aika  hyvin nähty jo viime vuosituhannella! Väitöskirja on kokonaisuudessaankin edelleen käyttökelpoinen ja valaisevaa luettavaa.


Vaasan vaalipiirin kansanedustajaksi hänet valittiin vuonna 2003, Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorin paikalta. Vanhasen toisen hallituksen perusalveluministeriksi hän tuli vuonna 2007 ja jatkoi samassa tehtävässä Mari Kiviniemen hallituksessa. Kataisen hallituksessa Paula Risikko otti vaativan sosiaali- ja terveysministerin postin.Voiko ministeri olla paremmin koulutettu tehtäväänsä kuin Paula Risikko? Hän on asiantuntija isolla Aalla.Voimme kaikki olla hänestä ylpeitä. Nainen lakeuksilta, joka on aidosti murretta myöten pohjalainen vahva johtaja.

Muistan aina, kun me hallinnon opettajat kokoonnuimme Seinäjoelle vuosia sitten. Pääluennoitsija oli estynyt ja paikalle tuli vararehtori Paula Risikko. Odottelimme vähän ihmeissämme, kun ei oltu kuultu moista nimeä. Mutta kuiske kuului. Komeat häät oli pidetty vuosituhannen vaihtuessa, siksi nimenmuutos. Ja ovesta astui kaunis elegantti nainen korkkareissaan ja otti tilan haltuun. Hän oli tähti, kaikki sen vaistosimme ja siitä se ura sitten urkenikin.

Tiedotteesaan, jossa hän ilmoittautui kokoomuksen puheenjohtajakisaan ja samalla pääministeriehdokkaaksi hän toteaa, että hän haluaa uudistaa Suomea niin, että jokainen suomalainen saisi mahdollisuuden rakentaa omaa tulevaisuuttaan optimistisin ja turvallisin mielin. Kaikille on annettava mahdollisuus. Erityistä huolta on kannettava niistä, jotka eivät tässä syystä tai toisesta onnistu. 

Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.