keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Haettiin virtaa Tukholmasta

TAMKin Täydennyskoulutuksen ja myytävien palveluiden ryhmä haki virikkeitä Tukholmasta viime viikolla. Erikoistumisopinnot ja myös johtajakoulutus kuuluu tähän osastoon hallinnollisesti.
Terrori-iskun vuoksi kaupunki oli hiljainen ja kylmä. Kungsträdgårdenin joulutori oli kiinni enkä koskaan  ole nähnyt NK:n tavarataloa niin tyhjänä. Tukholmassa on siitä huolimatta aina hohtoa, rento ilmapiiri, kaikki puhdasta ja kaunista. Pienen soppailun jälkeen siirryimme Suomen Tukholman suurlähetystöön, jossa sosiaalineuvos Timo A. Tanninen avasi Ruotsin sosiaali- ja terveyspoliittisia suuntaviivoja tälle uudelle hallituskaudelle. Aiheesta on aivan tuore artikkeli tässä blogissa, joten kannattaa tutustua.
Keskeistä on huoli ihmisten hyvinvoinnista ja terveydestä ja uusi ohjelma korostaa omaa vastuuta ja kannustaa siihen.Ohjelmassa on monia painopisteitä, akuutein dementikkojen hoivan tason nostaminen, mm. kiinnittämällä huomiota hoitohenkilökunnan koulutustasoon.
Valinnanvapaus tuntuu upealta. Ihminen voi valita vapaasti hoitopaikkansa joko yksityiseltä tai julkiselta puoleta, rahat tulevat perässä ja hoito on tasahintaista.
Tapasimme suulähetystössä myös suomalaistaustaista alamme henkilöstöä. Mielenkiintoinen oli vasta avattava kotisairaanhoitoyritys, jonka nuori johtaja kertoi palveluistaan. Hän oli kiinnostunut myös suomalaisesta henkilökunnasta. Meillä on hänen yhteystietonsa.



Kuvassa sosiaalineuvos Timo A. Tanninen Tukholman suurlähetystöstä ja hänen vaimonsa, joka järjesti meille upean tarjoilun. Välissä esimehemme Tuija Kontio sekä minä

Ryhmäkuvassa Sergelin torilla. Oli kylmä ja tuulista, mutta lämmin henki. Ja pieni soppailu teki hyvää ja lämmitti!



Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.