keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Valinta johtajakoulutukseen

Yksi tärkeä valintakriteeri johtajakoulutukseen on kokemus esimiestyöstä. Se saattaa tuntua joskus "epikseltä", koska koulutuksen puute voi estää  pääsyn  esimiestehtäviin.Olemme ottaneet oppia maailmalta sekä tähän valintaperusteeseen että opetussuunnitelman rakenteeseen ja sisältöön. Opetussuunnitelma on tehty esimiestyötä tekeville, jolloin koko koulutuksen ajan pystyy reflektoimaan teoriaa käytäntöön sekä myös hyödyntämään tehtävät palvelemaan omaa työyksikköä. Esimiehen rooli on eri kuin työntekijän rooli. Siinä on eri näkökulma koko organisaatioon ja sen henkilöstöön. Johtaminen ei ole hoitotyötä, ei hoivaa eikä hoitamista, vaan uusi ammatti, jonka sisältö on henkilöstön johtaminen, asiakkuuksien johtaminen, prosessien johtaminen ja talouden johtaminen.
Esimiestehtävä valintakriteerinä on meillä määritelty siten, että henkilö toimii säännöllisesti esimiestehtävässä, esim. osastonhoitajana/apulaisosastonhoitajana, johtavana sosiaalityöntekijänä, erityyppisten hoivakotien johtajana tai muussa vastuullisessa esimiestehtävässä.
Maailma muuttuu ja työelämässä tarvitaan yhä monipuolisempia taitoja, vaikka ei johdettavaa omaa työyksikköä olisikaan. Varmasti tulee myös aika, jolloin on tarjolla johtajakoulutusta, jossa on sellainen opetussuunnitelma, joka mahdollistaa myös ei-esimiestyötä  hankkineiden opiskelun. Jo nyt on tarjolla koulutusta, missä tämä kriteeri ei ole niin tärkeä.Seuraa ja vertaile!


Tässä vuosi sitten valmistuneen ryhmän iloa saavutetusta tuloksesta.
Johtajakurssi 22

Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.