lauantai 18. joulukuuta 2010

Johtajalukemista

Tähän blogiin on nyt laitettu kansio KJ10YAMK. Sinne tulee tämän ryhmän tuotoksia johtamisesta. Ryhmä on tänä syksynä aloittanut ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät opintonsa.  Koulutuksessa ollaan siirtymässä hyödyntämään ja osallistumaan sosiaalisen median kanaville.On paljon palkitsevampaa ja haastavampaa kirjoittaa suurelle joukolle kuin omalle ryhmälle. Kansiossa on nyt artikkelit EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikasta ja Ruotsin uuden hallituksen sosiaali- ja terveyspoliittisista linjanvedoista sekä kolmas artikkeli innovatiivisesta tavasta tuottaa terveyspalveluita. Esimerkkinä Kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä toimiva terveyskioski.
Aamulehdessä oltiin tänään huolestuneita ministeritason johtajien johtajakoulutuksen puutteesta. Siinä suositeltiin mm.  Harvardin yliopiston inteesivikurssia. Olen seurannut niiden sisältöjä ja sama pohja se on siellä kuin on meidänkin johtajakoulutuksessa: prosessinäkökulma, talousnäkökulma, asiakasnäkökulma sekä henkilöstönäkökulma.  Peruskirjoina meilläkin on Harvardin professoreiden Robert Kaplanin ja David Nortonin kirjat.
Strategiaosaaminen on johtajan ydinosaamista. Siitä on ilmestynyt uusi kirja; Kamensky, M. Strategiajohtaminen. Talentum. 2010. Innovatiivisempi ja haastavampi on Kimin ja Mauborgnen Sinisen meren strategia. Se kannattaa lukea vaikka toiseen kertaan. Minuun teki vaikutuksen Yellow Tail -viinimerkin strategia. Kun menin ostamaan punaviiniä, kädessäni oli Yellow Tail!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.