perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kokemuksia opiskelusta

Soile Rummukainen
Soile Rummukainen kertoo opiskelustaan johtajakurssilla 27 seuraavaa:

Pitkäaikainen haaveeni toteutui päästyäni opiskelemaan erikoistumisopintoihin, johtajakurssille 27.Olen toiminut yhtäjaksoisesti ylihoitajana Sairaala Botnian leikkaus- ja anestesiaosastolla 23 vuoden ajan. Sairaala Botnia on yksityissairaala Oulussa, joka tuottaa anestesia- ja leikkauspalveluja Pohjois-Suomen alueelle. Esimiestehtävistä on kertynyt paljon käytännön kokemusta vuosien mittaan. Johtamistaitoni ovat olleet koetuksella leikkaustoiminnan pyörittämisessä sekä resurssi-, muutos- ja muiden johtamistilanteiden hallitsemisessa. Hallinnon tutkinnon suorittamisesta oli minulla kulunut jo lähes 30 vuotta. Edustan johtajakurssilla seinioriosastoa. Teoreettinen osaamiseni  johtamiseen on jo vanhentunut. Mielikuvituksen tarjoamat mahdollisuudet kehitellä ratkaisuja henkilöstön johtamiseen on myös ammennettu tyhjiin. Päivittäminen tuli välttämättömäksi. Onneksi tulin valituksi johtajakurssille!
Johtajakoulutus on rakennettu kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Opettajani ovat innostavia, vankan teoreettisen ja motivoivien opetusmetodien taidon omaavia. Uusien tuttavuuksien, miellyttävien johtajakollegoiden kanssa, ilmapiiri on mukaansa tempaava ja innostava. Opiskelun myötä opin uusia johtamiskäytänteitä, motivoivia henkilöstöhallinnon keinoja sekä tunnistan menestystekijöitä hyvinvoivan työyhteisön ja taloudellisesti menestyvän organisaation johtamiseksi, asiakasnäkökulmaa unohtamatta.
Pendolino lipuu routavaurioiden takia verkkaisesti kohti Oulua, tunnin myöhässä aikataulusta. Prosessinäkökulman oppineena en hämmästele pysähdyksiä keskelle "ei mitään"konduktöörin kuuluttaessa "odottelemme raiteiden vapautumista.." Työn, opiskelun ja matkustamisen yhteen sovittaminen ei ole ongelmatonta, mutta varmasti sen arvoista.


Anniina Mäntylä (oik.) ja Susanna Jukarainen
Anniina Mäntylä ja Susanna Jukarainen ovat ryhmässä " Vammalan tytöt". Molemmat edustavat sosiaalialaa, Susanna on sosiaalipalvelupäällikkö ja Anniina vastaava hoitaja.

Anniina Mäntylä kertoo johtajakoulutuksesta näin:
Johtamisen erikoistumisopintoja on takana nyt ensimmäiset kolme kuukautta. Kahden pienen lapsen äitinä vähäisenkin vapaa-ajan vaihtaminen hetkellisesti opintoihin tuntui ensin hulluudelta, mutta itseni kehittämisestä kiinnostuneena olen opintojen myötä löytänyt taas oppimisen ja opiskelun tuoman nautinnon. Johtajana kehittyminen on elinikäinen, henkilökohtainen kasvuprosessi, jonka tämä koulutus on potkaissut käyntiin. Jokunen vuosi esimiestyössä on jo vierähtänyt, perusasiat hallussa, mutta nyt on ollut aika lähteä peilaamaan ja arvioimaan omaa esimiesroolia ja johtamiskäyttäytymistä sekä löytämään omia vahvuuksia ja kehittämistä vaativia alueita koulutuksen avulla. Johtajina olemme yksilöitä, olemme kosketuksissa unelmiemme ja lahjojemme kanssa ja haluamme toimia niiden toteuttamiseksi. Koulutuksen aikana rakennan ja kehitän johtamisen taitojani.
Vaikka "piru" nimeltä kiire istuu olkapäällä ja stressi saattelee pieneen kaaokseen niin työn, perhe-elämän kuin  opiskelunkin  yhteensovittamisen vuoksi, olen oppinut paljon itseni johtamista. Koulutus on konkreettinen ja pakottaa pohtimaan omaa esimieheyttä. Opiskelusta on saman tien hyötyä omassa työssä, sillä opintojen puitteissa teen asioita, jotka pitäisi joka tapauksessa tehdä. Parempi johtajuus edellyttää jatkuvaa halua oppia ja kehittyä muutoksessa, ihmisenä kasvamista ja kypsymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.