torstai 14. huhtikuuta 2011

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto, Kehittäminen ja johtaminen

Kehittämisen ja johtamisen YLEAMK-tutkinnon on voinut suorittaa Tampereen ammattikorkeakoulussa jo usean vuoden ajan. Opiskelijat tähtäävät sosiaali- ja terveysalan esimiestehtäviin sekä alan kehittäjiksi.Osaamisalueita ovat: tutkimus- ja kehittämisosaaminen, johtamisosaaminen, hyvinvointiosaaminen sekä vuorovaikutus- ja yhteistyöosaaminen.
Syksyllä aloitti reipas ryhmä 10, joka haluaa esittäytyä ja jakaa osaamistaan. Palkissa 10YAMK on heidän syksyn ja tämän kevään tuotoksiaan, joihin kannattaa tutustua. Vuorovaikutusosaaminen on myös taitoa olla sosiaalisessa mediassa ja jakaa hienoja asioita.
Sisko Rajala, Pauliina Lehikoinen, Vilma Väätäinen ja Kati Siivonen

Opiskelu tapahtuu tiimeissä ja tässä esittäytyy tiimi Löysin rantein.Siihen kuuluu neljä vahvaa osaajanaista: Sisko Rajala, Pauliina Lehikoinen, Vilma Väätäinen ja Kati Siivonen. Tiimin arki on sukkuloimista kodin, työn, perheen ja koulun välillä. Joskus jopa vapaa-ajan. Tiesimme YAMK-opiskelut aloittaessamme, että opiskelu vaatii paljon aikaa ja itseopiskelua. Lähes kaikki tehtävämme ovat tiimitehtäviä. Vaikka yhteisen ajan löytyminen on välillä haastavaa, saamme voimia toistemme tsemppaamisesta ja tukemisesta. Täydennämme toisiamme sopivasti. Lisäksi tiimimme nimi muistuttaa meitä tarpeen tullen sekä hyvistä että huonoista ominaisuuksista. Pohdimme asioita mielellämme. Olemme lähes täydellisiä naisia!
Kati Siivosella on yli 10 vuoden kokemus tehohoito- ja päivystystyöstä. Kati on ryhmämme positiivinen pläjäys, joka omasta mielestään etsii omaa paikkaansa.
Pauliina Lehikoinen on tehnyt sairaanhoitajan töitä 7 vuotta, pääosin sairaankuljetuksessa. Pauliina tykkää haasteista, haluaa laitaa itsensä tiukalle ja hakeutui siksi YAMK-opiskelijaksi.
Sisko Rajalalla on kolmen vuosikymmenen kokemus vanhustyöstä sekä sosiaali- että terveyspuolella.Sisko on ryhmän filosofi.
Vilma Väätäinen on fysioterapeutti, jolla on 10 vuoden työkokemus. Vilma hakeutui opiskelmaan, koska haluaa "isona" saada lisää haasteita työhönsä. Intohimona on juokseminen.

Minna Mäkinen ja Pauliina Lehikoinen
Pauliina Lehikoinen kertoo lisäksi:
Aloitin YAMK-opiskeluni syksyllä 2010. Muutama vuosi sitten päätin, että on aika jatkaa opiskelua ja kehittää itseäni. Avautui mahdollisuus hakeutua TAMKiin sosiaali- ja terveysalan Kehittämisen ja johtamisen linjalle. Heräsi kysymys: Onko minusta johtajaksi?
Olen työskennellyt sairaanhoitajana vuodesta 2004 ja olen tottunut tekemään paljon töitä. Jonkin verran opiskeluiden vaatima työmäärä kuitenkin yllätti. Varsinkin tiimitehtävät tuntuivat aluksi oudoilta, koska olen tottunut tekemään koulutyöt omatoimisesti. Nyt muutaman kuukauden opiskeluiden jälkeen olen ymmärrtänyt tiimityön merkityksen sekä sen, miten paljon enemmän näkökulmia asioihin saa, kun vastaamassa on useampi henkilö. Olen hiljalleen oppinut katsomaan itseäni uusien silmälasien läpi. Koulu on avannut minulle monia uusia ovia ja mahdollisuuksia. Onhan minusta johtajaksi!
Yksi varoituksen sana opiskelmaan tuleville: Ajatusmaailmasi saattaa muuttua entisestä!

Minna Mäkisen kokemus:
Olin päättänyt jo perusopintojen jälkeen, että vielä suoritan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Valmistuin bioanalyytikoksi  Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2004. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt niin julkisella- kuin yksityiselläkin puolella.Ensimmäinen työpaikkani oli Tampereella Laboratoriokeskuksessa, tarkemmin Tullinkulman- ja Tuulensuun laboratoriossa. Sitten muutimme Turkuun ja sain paikan TYKSLAB:sta. Siirryin pian Turussa Lääkäriasema Pulssiin. Pulssi tuottaa monipuolisia yksityisen terveydenhuollon palveluita. Vaikka olin nuori ja vasta reilun vuoden työkokemuksella varustettu innokas aloitteja, sain paljon vastuuta.
Esimieheni kannustivat opiskelemaan ylempää amk-tutkintoa. Vastuun nälkä ja kannustus esimieheni puolelta olivat viimeinen tönäisy siihen, että hain opiskelemaan. Poikamme synnyttyä muutimme takaisin Tampereelle. Kotiäitiys ei riittänyt minulle vaan päätin että nyt on oikea aika jatkaa opintoja.
Opiskelu Johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelmassa on antanut minulle valtavasti.Takanani on reilut viisi vuotta työelämää johon voin koulutuksen aikana peilata opittuja asioita.Kohta on ensimmäinen vuosi takana ja huomaan kasvaneeni ihmisenä. Olen saanut paljon uusia näkökulmia ja työvälineitä työelämässä käytettäväksi. Olen vastuun kaipuinen ja pidän itseni kehittämistä erittäin tärkeänä.
Toivonkin koulutuksen päätyttyä saavani työpaikan, jossa pystyn toteuttamaan saamaani johtajakoulutusta.

Tuija Linkova, Timo Toivonen ja Tiina Taatila
Hymy -tiimiläisiä (kuvassa olevien lisäksi tiimiin kuuluu Minna Palkonen ja Jaana Koskinen) kiinnosti  ylemmän ammattikorkeakoulun opinnoissa erityisesti työelämälähteöisyys. Opintokokonaisuudet on suunniteltu hyvin työelämän tarpeita palveleviksi. Kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma avaa uusia mahdollisuuksia kehittyä ammatillisesti ja edetä työuralla. Ryhmämme on moniammatillinen mikä tuo valtavasti uusia näkökulmia. Myös eri opintokokonaisuuksiin kuuluvien tehtävien ja projektien kautta pääsee tutustumaan muihinkin organisaatioihin syvällisemmin. Suoritamme lähes kaikki opintoihin liittyvät tehtävät tiimeissä. Moniammatillisessa tiimissä oppii arvokkaita yhteistyötaitoja, joita tarvitaan työelämässä. Opimme tuntemaan laajasti sosiaali- ja terveysalaa sekä verkostoitumaan ja solmimaan kumppanuuksia.

Seuraava Kehittämisen ja johtamisen ryhmä aloittaa syksyllä. Valitettavasti hakuaika siihen on nyt päättynyt, mutta  seuraa TAMKin verkkosivuja tulevista opiskelumahdollisuuksista.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.