maanantai 11. huhtikuuta 2011

Seppo Lehtovuori, still going strong

Mitä nyt kysytään? Aina kun tapaan entisiä johtajakurssilaisia, kollegoita tai keskustelen Tukholman opintokäyntikohteiden kontaktihenkilöiden kanssa, kysytään, mitä Sepolle kuuluu. Seppo Lehtovuori on kolme vuotta sitten eläkkeelle siirtynyt Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopintojen arvostettu ja pidetty lehtori, jota kaikki muistelevat  lämmöllä.
Eläkkeelle lähtötanssi Sirpa Tietäväisen kanssa

Seppo asui Parkanossa. Kaupungin entisenä sosiaalijohtajana hän oli hankkinut paljon käytännön kokemusta johtamiseen todella laajan kirjatiedon lisäksi. Oli mistä ammentaa. Eläkkeelle siirryttyään hän muutti vaimonsa Liisan kanssa hänen  kotitaloonsa Saarijärven kirkonkylään, josta nyt nämä kuulumiset.Alkuaika meni remonttien merkeissä, nyt on ensimmäinen talvi nautittu kauniista kodista.

"Saa olla milloin vain pitkällään, kuunnella Frank Sinatran sametinpehmeää ääntä ja lukea mielidekkareita ja muuta kirjallisuutta ja aikaa on myös erilaisiin harrastuksiin ja kuntoiluun."
"Liityin paikkakunnan senioriopettajiin ja jouduin heti  hallitukseen ja olen lähdössä Lahteen valtakunnallisille päiville ja vuosikokoukseen."
"Viikko-ohjelma on talven aikana ollut aika tiukka täällä lumen keskellä. Tuli hiihdettyä 400km ja painokin putosi eikä tullut flunssaa. Uutena harjoitteena otin lentopallon 2 kertaa viikossa, täällä on hyviä ikämiesporukoita, joissa on myös nuorempia. Tärähtely tekee jaloille ja nivelille hyvää kun putoaa lattiaan koko painollaan. Kuntosalilla käyn pari kolme kertaa viikossa ja venyttelyssä kerran viikossa alan ammattilaisten johdolla.En ennen tiennytkään kuinka voi oppia rentouttamaan lihaksiaan, ohjelmassa on myös pilates-liikkeitä. Keihäänheitossa aion kilpailla ensi kesänä kotimaassa. Pohjoismaiset mestaruuskisat ovat Lappeenrannassa ja SM-kisat Mikkelissä.

"Olemme käyneet englannin keskustelupiirissä ja espanjan tunneilla, jossa siirryn seuraavaksi jatkokurssille. Suunnitelmissa on matka aitoon harjoitteluun Espanjaan syksyllä. Kielen oppii parhaiten puhumalla sitä kielen kotimaassa.En ole ikinä lukenut kirjallisuutta niin paljon kuin tänä talvena ja liityinkin kansalaisopiston kirjallisuuspiiriin, jossa pidetään esitelmiä ja alustuksia sekä keskustellaan."
Kisakuva Lahdesta
 Saarijärvi on vilkas kulttuuripitäjä:

"Saarijärven Laulumiehet piti syyskonsertin, äskettäin meillä oli hengellisten laulujen konsertti ja äitienpäivänä lauletaan operetteja ja kevyitä lauluja. Harjoitellaan viikottain. Tämä on kyllä aikamoinen kulttuuripitäjä, kun on ollut omia taiteilijoita riittämiin. Tarmo Mannista tulee taas näytelmä kesäteatteriin ja koko talven on kaksi paikallisteatteria pyörittänyt Maria Jotunin ja Nikolai Gogolin näytelmiä. Paikkakunnalla pyörii myös elokuvakerho, jonka taitava vetäjä saa syksystä kevääseen lähes viikottain laatufilmin, vähän samaan tapaan kuin Niagara Tampereella.
Maalaislääkäriltä on viides tai kuudes kirja tulossa ja ohjelmat jatkuvat televisiossa. Hän tekee enää puoliaikatyötä kun joka puolelle on vientiä, mm. ulkomaan lomamatkoilla viihdyttäjänä ja eri tilaisuuksissa esiintyjänä ympäri Suomen. Kohta kaikki saarijärveläiset on esitelty sairauksineen ja hoitajineen koko Suomelle.
 Lastenlapsia on kuusi, kaksi Wienissä ja neljä Helsingin seudulla. He todella saavat nauttia hyvistä isovanhemmista!
Tässä siis kuulumiset Saarijärveltä kaikille johtajakurssilaisille, entisille ja nykyisille.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.