keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Opeta lapsesi antamaan palautetta

Tuli mieleeni vanha sanonta "minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa" kun luin huhtikuun Kauppalehti Optiosta Timo Helosuon haastattelua. Timo Helosuo on Accenture Oy:n tammikuussa nimetty Osaaminen ja organisaatiot -yksikön johtaja.

Hänellä on 17-, 13- ja 11 -vuotiaat lapset ja hän  kuvaa itseään family maniksi. Hän kertoo tehneensä elämässään kompromisseja investoidessaan aikaa lapsilleen. Tässä vaiheessa investoinnit näyttävät jo tuottaneen tulosta.
"Amerikan aikojen perua on myös jokasunnuntainen päivällistapamme, talking stick. Intiaaniperinteen mukaisesti se, jolla on sauva, puhuu. Meillä jokainen perheenjäsen antaa jokaiselle jonkun henkilökohtaisen positiivisen palautteen kuluneen viikon tekemisistä. Jokainen saa neljä myönteistä kommenttia. Tapa on opettanut antamaan palautetta ja usein saa palautetta asiasta, jota ei itse ole pannut edes merkille."

Tästähän voisi ottaa mallia pääsiäisruokailuun!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.