tiistai 26. huhtikuuta 2011

Michelle Obama, miehensä tukija

Jokaisen menestyvän johtajan takana on asioita, joista hän ammentaa voimansa. Useimmilla se on perhe, mies, vaimo ja lapset. Paitsi että hyvä perhe auttaa jaksamaan se myös täydentää johtajan kuvaa henkilöstölle, äänestäjille, kansalle. Maailma tarvitsee tässäkin esikuvia ja sellainen on Michelle Obama, vuonna 1964 syntynyt Harvardin käynyt menestynyt juristi, joka jätti sairaalan hallintotehtävät ryhtyessään tukemaan miehensä vaalikampanjaa. Michelle Obama on ensimmäinen First Lady, josta voidaan sanoa, että häntä odotti koko maailma. Odotukset olivat ennennäkemättömät mutta nyt kun uusi vaalikampanja on käynnistymässä, voidaan sanoa, että hän on lunastanut odotukset monien naisten esikuvana ja maailman merkittävimmän johtajan tukena ja turvanakin. Hän täydentää miehensä sanomaa ja on ollut mukana monissa uudistusprojekteissa, joista mainittakoon terveydenhuoltouudistus ja lihavuuden vastainen kampanja.

Michelle on kotoisin vaatimattomista oloista eikä menestys elämässä ole muuttanut häntä. Hän nauttii pienistä asioista, perheestä, kodista ja hyvistä ihmissuhteista. Ja tietysti viikottaisista treffeistä miehensä kanssa, jolloin he käyvät syömässä jossain tavallisessa ravintolassa. Paitsi että Michelle on tärkeä kaikille rotunsa naisille, hän on osoittautunut sellaiseksi myös valkoisille, latinoille ja afrikkalais-aasialaistaustaisille. Hän on tehnyt arvomaailmansa mukaisia valintoja palkkaamalla nuorta henkilökuntaa Valkoiseen taloon ja suosimalla vielä tuntemattomia vaatesuunnittelijoita sekä hankkimalla vaatteita tavallisten naisten kaupoista kuten Henkka Maukalta ja ICrewlta. Myös tyttäret puetaan samoin. Hän luo ympäristöönsä iloisen, lämpöisen ja välittömän ilmapiirin, jossa kaikki viihtyvät.

Entä vaatteet? Michelle on valittu yhdeksi maailman parhaiten pukeutuvista naisista. Hän kertoo rakastavansa vaatteita, muotia ja kauniiksi pukeutumista. Lisäksi hän kertoo pitävänsä vain sellaisia vaatteita, joissa hän tuntee olonsa mukavaksi ja luonnolliseksi. Hän itse valitsee nuorekkaita ja energiaa lisääviä vaatteita, jotka korostavat hänen persoonallisuuttaan ja voimaansa. Hän kehottaakin naisia pukeutumaan vaatteisiin, jotka tekevät onnelliseksi ja joissa tuntee itsensä kauniiksi.Kun hän voi itse hyvin, pystyy hän kulkemaan miehensä rinnalla tukien häntä. Ottamalla osaamisensa mukaisia tehtäviä hän helpottaa ja edistää sitä hyvää, mitä kampanjassa tuli luvattua.

Nyt kun uusi eduskunta Suomessa kokoontuu, meilläkin on tilaisuus seurata uusia edustajiamme myös tästä näkökulmasta. Miten uudet kansanedustajat selviävät lupauksistaan ja vaativasta työstä sekä miten heitä tuetaan.
Seija Telaranta

1 kommentti:

  1. Olipas ikävää lukea vuoden 2012 ensimmäistä Iltasanomaa, jossa kerrottiin Michellen nykymenosta. Mikään tavallinen ei enää kelpaa vaan kaikki tavarat, vaatteet, lomat, juhlat ovat kalleinta mitä maailmalta löytää. Ei hyvä!

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.